Altında Powell’ın mesajları bekleniyor

3
Altın fiyatları yatırımcıların risk duyarlılığının azalmasıyla yükselişe geçti
reklam alani

Altın, zayıf dolar ve tahvil getirilerindeki düşüşle birlikte Fed Başkanı Jerome Powell’ın toplantı sonrası vereceği mesajlara odaklandı.

Altın, tahvil getirilerindeki düşüş ve doların zayıflamasından bulduğu destek ve yatırımcıların Fed’in bir sonraki faiz hamlesini fiyatlamasıyla yükselişini sürdürdü.

Spot altın ons başına bin 964 doları gördü. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise bin 700 TL civarında.

Fed’in bu hafta faizleri 25 baz puan artırması bekleniyor. Bu senaryo halihazırda altın için fiyatlanırken piyasanın asıl odağı Fed Başkanı Powell’ın toplantı sonrasına dair vereceği mesajlarda olacak.

Swap yatırımcıları Eylül ayında başka bir artışa dair fiyatlamaları düşürürken piyasalar genel olarak görünüm konusunda bölünmüş durumda. Öte yandan iki yıllık ABD tahvil getirileri Salı günü yaklaşık sekiz baz puan gerileyerek altının daha fazla destek bulmasını sağladı.

Tahvil piyasaları, Pazartesi yapılan bir ihalede, yaşanan sert satış sonrası tekrar ayarlanarak 2007 yılından beri en yüksek getirisine ulaştı.

Değerli metali ayın başlarında yaşadığı yükseliş sonrası ons başına 1.950 dolar üzerinde denge bulmuş ve ABD Emtia Borsası Comex’te yatırımcıların altın için yükseliş beklentisine girmesini sağlamıştı. Ancak bu heyecan Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyede olan spot altın destekli borsa yatırım fonlarında gözlenmedi.

Paylaş