MÜSİAD Kıbrıs Kurucu Başkanı Okyay Sadıkoğlu

27
Okyay SADIKOĞLU
reklam alani

Nazım Çavuşoğlu’nu tebrik ediyorum.
Milli Eğitim bakanlığı bir karar almış ve dini bilgiler kursunu,pedagojik formasyona sahip, konusunun uzmanlarıyla kurs açmıştır. KKTC Laik bir devlettir ve her birey kendi inancını öğrenmekte hürdür.
Kıbrıs Türk halkı İslam tacını en kötü günlerden bugünlere kadar taşımış ve bu topraklar üzerinde Türk ve Müslüman olarak yaşamıştır,din ve vicdan hürriyetine de halel getirmemiştir.Geçmişte Eğitim bakanlığının izni olmadan açılan İslami bilgiler kurslarında çocuklarımız mağdur edilmiş ve karakollarda sorgulanmıştır.Şimdi bu alınan kararla tüm kurslar kayıt altına alınmış ve yasal bir şekilde isteyen aileler çocuklarını bu kurslara gönül rahatlığıyla gönderebilecektir.
Bu kurslara gösterilen cılız tepkiler Laiklik ve Atatürk’le ilişkilendirilmekte ve komik olunmaktadır.Kıbrıs Türk halkı Türk ve Müslüman olduğu için de bu tepkiler hep cılız kalacaktır.Tepki gösteren bu arkadaşların Hristiyan misyonerliğinin tavan yaptığı,ülkedeki onlarca ev kilisesine ve her köşeye kurulan Hristiyan propaganda standlarına çıt bile çıkarmamaları da manidardır.Hasılı kelam, burası Türk ve Müslüman bir ülke olduğu hasebiyle tepki gösteren bu arkadaşları kenara alalım…

Paylaş