İspanya sandık başında

3
İspanya sandık
reklam alani

İspanya sandık başında. Halkın bugün sandık başında olduğu İspanya’da seçimleri merkez sağda yer alan Halk Partisi’nin kazanması bekleniyor. Ancak anketlere göre Halk Partisi’nin tek başına iktidar olması için yeterli koltuğu elde edemeyeceği için aşırı sağ parti Vox ile koalisyon kurması öngörülüyor.

Halkın bugün sandık başında olduğu İspanya’da seçimleri merkez sağda yer alan Halk Partisi’nin kazanması bekleniyor. Ancak anketlere göre Halk Partisi’nin tek başına iktidar olması için yeterli koltuğu elde edemeyeceği için aşırı sağ parti Vox ile koalisyon kurması öngörülüyor.

Şu an iktidarda olan Sosyalist Parti’nin lideri Pedro Sanchez ise seçime aşırı sol Unidas Podemos ile Katalonya ve Bask bölgelerinin bağımsızlık talepleriyle ilişkili partilerle işbirliği yaptığı Sumar platformuyla gitti.

Halk Partisi’nin lideri Alberto Nunez Feijoo, Başbakan Sanchez’i ayrılıkçı partilerle yaptığı işbirliğinden dolayı eleştiriyor.

Sanchez, Mayıs ayında düzenlenen yerel seçimlerde yediği darbenin ardından erken seçim kararı almıştı; ancak çok sayıda kişi sıcak yaz aylarında seçim düzenlenmesine tepki gösteriyor.

Reuters’ın atıfta bulunduğu uzmanlara göre seçmenler tercih ettikleri ideolojiye oy vermek yerine istemediklerini engellemek niyetiyle sandığa gidebilir.

Paylaş