Bağımsız Gençlik Derneği: Yetkilileri ödenmeyen burslarla ilgili harekete geçmeye davet ediyoruz

6
Bağımsız Gençlik Derneği
reklam alani

Bağımsız Gençlik Derneği, ödenmeyen öğrenci burslarının bir an önce yatırılması gerektiğini vurgulayarak, “Yetkilileri bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bağımsız Gençlik Derneği (BAGEP) Burslar Komitesi, Nisan ayından beri ödenmeyen öğrenci burslarıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

BAGEP tarafından yapılan açıklamada, “Özellikle destek bursu adı altında burs alan öğrencilerimiz zaten maddi yetersizliklerden ötürü burs almaktadırlar, bu da düşünüldüğünde bir an önce bursların yatırılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yetkilileri ödenmeyen burslarla ilgili harekete geçmeye davet eden BAGEP, konun takipçisi olacaklarını da bildirdi.

Açıklama şu şekilde:

“Bağımsız Gençlik Derneği olarak Kıbrıs Türk gençliğinin her sorunu ile yakından ilgilenmekte ve bu sorunların giderilmesi adına yetkililerle mümkün olduğunca görüşmeler gerçekleştirmekteyiz. KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen burslar hakkında yapılan bu görüşmeler ve öğrencilerden gelen serzenişler ne yazık ki kulak ardı edilmektedir. En son Nisan ayı bursunu alan öğrencilerimiz içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan da ötürü zorluklar yaşamaktadır. Özellikle destek bursu adı altında burs alan öğrencilerimiz zaten maddi yetersizliklerden ötürü burs almaktadırlar, bu da düşünüldüğünde bir an önce bursların yatırılması gerekmektedir. Yetkilileri bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz. Dernek olarak konunun takipçisi olacağız.”

Paylaş