Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu Tüzüğü yürürlüğe girdi

11
İş kazalarıyla meslek hastalıkları, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarından aylık alanlara artış verilecek
reklam alani

Gençlik Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası altında hazırlanan Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu Tüzüğü yürürlüğe girdi.

“Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu Tüzüğü” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gençlik Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası altında hazırlanan tüzük, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti izciliğinin gelişmesi, izcilik faaliyetlerinin uluslararası izcilik kuralları doğrultusunda yapılmasına olanak sağlanması, izcilikle uğraşan ülke çapındaki derneklerin bir çatı altında toplanması ve birlikteliğin sağlanmasını” amaçlıyor.

Tüzükle, Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu’nun kurulması ve İngilizce adının “Cyprus Turkish Scouting Guiding Federation” olması düzenlendi.

Tüzükte, federasyon ve izcilik faaliyetleri hakkında geniş düzenlemeler yer alıyor.

İKİ FARKLI TÜZÜK DAHA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Öte yandan Cezaevi Disiplin Yasası altında hazırlanan “Şartlı Tahliye (Değişiklik) Tüzüğü” ve Kamu İhale Yasası altında hazırlanan “Yapım İşleri İhalelerinde Uygulanacak Esaslar ve Usuller (Değişiklik) Tüzüğü” de Resmi Gazete’nin yeni sayısında yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu Tüzüğü, Şartlı Tahliye (Değişiklik) Tüzüğü, Yapım İşleri İhalelerinde Uygulanacak Esaslar ve Usuller (Değişiklik) Tüzüğü

Paylaş