Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Federal çözümün mümkün olmadığını herkesin anlaması gerekiyor

5
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan
reklam alani

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği kabul edilmediği sürece yeni bir müzakere sürecine girilemeyeceğini kaydederek, “Federal çözümün mümkün olmadığını herkesin anlaması gerekiyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki 85 milyon insanın selamını getirdiğini belirterek, “Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

“TÜRKL MİLLETİ ZALİMLERE ASLA BOYUN EĞMEDİ”

Kıbrıs Türk halkını soykırımdan kurtaran dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı ve Alparslan Türkeş’e rahmet dileyen Erdoğan, “Her türlü zulüm işlendi. Ama Türk milleti zalimlere asla boyun eğmedi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rum tarafının Türkiye’nin tüm riskleri alarak Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını hesap edemediğine dikkat çekerek, “Yok etmek istedikleri Kıbrıs Türk halkı kendi bayrakları altında güven içinde yaşıyor” diye konuştu.

“BU TOPRAKLARDA İŞLENEN KATLİAMI NE UNUTACAĞIZ, NE DE UNUTTURACAĞIZ”

Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin sarsılmaz desteği geleceğe güvenle baktığını söyleyen Erdoğan, “Rum tarafı yaptıkları katliamı tüm dünyadan gizlemeye çalışıyor. Ama ne yaparsa yapsınlar buna muafak olamayacaklar. Bu topraklarda işlenen katliamı ne unutacağız, ne de unutturacağız” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin hiçbir zaman müzakereden kaçmadığını kaydederek, “Adanın iki unsurunun barış içinde yaşamasının yollarını aradık . Adil ve arzu edilebilir çözüm arıyoruz” dedi.

“FEDERAL ÇÖZÜMÜN MÜMKÜN OLMADIĞINI HERKESİN ANLAMASI GEREKİYOR”

Federal bir çözümün mümkün olmadığını artık herkesin anlaması gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği kabul edilmediği sürece yeni bir müzakere sürecine girilemez” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kıbrıs Türlerinin eşit uluslararası statüye ulaşması için mücadelelerinin devam edeceğini dile getirerek, “Kıbrıs Türk halkının dünyadan koparılması mümkün değildir. Uluslararası camia KKTC’yi bir an evvel tanımalı” diye konuştu.

Paylaş