Altın iki ayın zirvesinde

10
Altın fiyatları yatırımcıların risk duyarlılığının azalmasıyla yükselişe geçti
reklam alani

Altın, yatırımcıların fiyat baskılarındaki azalışları fiyatlamasıyla iki ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Gram altın ise sabah saatlerinde rekor tazeleyerek yeni zirvesini gördü.

Altın, Fed’in faiz artış döngüsünün sona yaklaştığına dair işaretlerle desteklenerek iki ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Spot altın ons başına 1.980 dolardan işlem görüyor. Gram altın tarafında ise sabah saatlerinde bir rekor daha kırıldı. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın 1.719 TL’ye ulaşarak rekor tazeledi.

Spot altın, ABD ve İngiltere’deki fiyat baskılarının azalmasının merkez bankalarının daha ne kadar sıkılaştırma yapması gerektiğine dair yeniden değerlendirmeleri tetiklemesinin ardından yüzde 0,6’ya kadar yükselerek 17 Mayıs’tan bu yana en yüksek gün içi seviyesine ulaştı.Yatırımcılar, genellikle faiz getirisi olmayan altın için negative etkiye sahip daha fazla faiz artışları üzerinde agresif bahislerini gevşetmeye başladı.

Bloomberg Economics’e göre Fed’in yüzde 2 hedefine giden yolun uzaması muhtemel olsa da enflasyonda düşüş görülüyor. Swap yatırımcıları gelecek hafta yeni bir faiz artışı öngörse de bu hamle altın için büyük oranda fiyatlanmış durumda.

Dolar üzerinden fiyatlanan değerli metal bu ay para birimindeki düşüşten faydalanarak alıcılar için daha ucuz hale geldi.

“Vadeli spot altın fiyatları 1.900-2.000 dolar bölgesinde bir ev bulmuş görünüyor” diyen Philip Nova Pte Analisti Priyanka Sachdeva, spot altının, Rusya’nın sivil gemilere saldırabileceği konusunda uyarmasının ardından Karadeniz’de artan gerilimlerle bazı güvenli liman akışlarından faydalanabileceğini söyledi.

Paylaş