Mehmet Seyis’ten Mağusa Hastanesi idaresine: En büyük başarınız, hastaneyi ticarethaneye çevirmeniz

4
Mehmet Seyis
reklam alani

Dev-İş’in eski genel başkanlarından Mehmet Seyis, Mağusa Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili olarak Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kalfaoğlu ve hastane idaresine eleştirilerde bulundu, “Sizin en büyük başarınız hastaneyi ticarethaneye çevirmeniz” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) eski genel başkanlarından Mehmet Seyis, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Dev-İş’in eski genel başkanlarından Seyis, ‘Mağusa Şehri Devlet Hastanesi yerine, Mağusa İlk Yardım Hastanesi’ başlığı altında yaptığı açıklamada, “Maalesef Mağusa Hastanesi ancak bu böyle anılabilir” dedi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kalfaoğlu ve hastane idaresine eleştirilerde bulunan Seyis, “Sizin en büyük başarınız hastaneyi ticarethaneye çevimeniz” ifadelerini kullandı.

Seyis, “Mağusa Başdoktoru o uyku apnesi odasına ne diyecek merak ederim. Resmen egemenlik kavgana Mağusa’yı bu olanaktan mahrum bıraktın” açıklamasında bulundu.

Mehmet Seyis’in açıklaması şu şekilde:

“Mağusa Devlet Hastanesi yerine, Mağusa İlk Yardım Hastanesi.

Maalesef Mağusa Hastanesi ancak bu böyle anılabilir. Şimdi bunu neden böyle söyledim? Konuyu açtıkça anlayacağız.

Geçen gün gazetede bir haber gördüm ‘Lefkoşa Devlet Hastanesi yetersiz kalıyor’ gibi bir konu idi.

Doğrudur yetersiz kalıyor. Sebep personeller değil. Hemşire ve işçi arkadaşlar çok iyi çalışıyorlar, doktorları tüm adaya yetişmeye çalışıyor.

Adanın 2. Büyük hastanesi Mağusa’da da hemşire ve işçi arkadaşlar verilen görevleri yerine getiriyorlar. Doktor arkadaşlar yoğun zaten çok branş doktoru Lefkoşa’dan oraya da gidiyor.

Mağusa’nın durumundaki fark Lefkoşa’dan Mağusa’ya hasta gitmemesi ama Mağusa’dan Lefkoşa’ya bir bakın ciddi sayıda Mağusa’lı hastanın (Şu an ben de) yatmalı tedavisini dahil Lefkoşa’da yaptığını göreceksiniz.

Durum bu olunca zaten sıkıntıları olan Lefkoşa Hastanesi yetersiz kalıyor tabi.

Öte yandan Mağusa Hastane idaresi ‘Mağusa Hastanesi’nin Başarıları’ diye bir masal uydurmuş sonra da dönüp kendisi buna inanmış.

Kardeşim benim Mağusa hastaneme çoğu branş doktoru Lefkoşa’dan geliyor ve hasta bakıyor mu? Bakıyor. Bu mu başarın?

Benim Mağusam’da eksik doktor kadrosu çok mu? Çok. Başarı bunun neresinde?

Mağusa Başdoktoru o uyku apnesi odasına ne diyecek merak ederim.

Resmen egemenlik kavgana Mağusa’yı bu olanaktan mahrum bıraktın, o da söküldü Lefkoşa’ya taşındı. Buna alkış mı istersiniz? Utanmazsanız sizi ayakta alkışlayalım.

Sizin en büyük başarınız hastaneyi ticarethaneye çevirmeniz. Hasta refakatçılarından para almanız, hasta taşıma arabalarından para almanız ve bir de ‘itibardan tasarruf olmaz’ meselesinde olduğu gibi çevrenizde güvenlik ordusu ile dolaşmanız, afranız, tafranız. Bunlar mı başarılarınız. Hade canım oradan.”

Paylaş