Ülkede dün 3 farklı bölgede yangın meydana geldi

5
PGM artan hava sıcaklığı nedeniyle yangına karşı tedbirli olunmasını istedi
reklam alani

Ülkede dün Gemikonağı’nda bir arazide, Tepebaşı’nda bir ağılda ve Girne’de bir araçta çıkan yangınlar söndürüldü.

A-
A
A+
KKTC’de dün gün içinde 3 farklı bölgede 3 farklı yangın meydana geldi.

GEMİKONAĞI’NDA ARAZİ YANGINI

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün saat 16.00 sıralarında, Gemikonağı’nda bir şahsa ait arazi içerisinde, M.C.O.’nun (E-28) gerekli önleyici tedbirleri almadan kaynak makinesi ile demir kaynakladığı sırada, makineden çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, yarım dönümlük alan içerisindeki kuru otlar yanarken, M.C.O. aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

AĞILDA YANGIN

Tepebaşı’nda Ağıllar bölgesinde bir ağılda, dün saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Ağıl içerisinde bulunan güneş panellerini besleyen akülerin ısınıp kısa devre yapması sonucu çıktığı belirtilen yangın, ağıl sahibi tarafından söndürüldü. Yangında, 6 adet jel akü ve 2 metre uzunluğundaki muhtelif elektrik kabloları yandı.

ARAÇ YANGINI

Girne’de dün 15.30 sıralarında, seyir halindeki bir araç, muhtemelen şarj dinamosunun ısınıp kısa devre yapması sonucu yandı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen ve Efe Türker Var’ın (E-22) kullanımında olduğu belirtilen KP 775 plakalı aracın makine kısmındaki şarj dinamosu, elektrik aksamları ve plastik bölümleri zarar gördü.

Paylaş