Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi başlıyor!

4
Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi
reklam alani

Kıbrıslı Türk gençlerin karar alma mekanizması olan Gençlik Kongresi, 12-13 Ağustos tarihlerinde başlayacak…

Kıbrıslı Türk gençlerin karar alma mekanizması olan Gençlik Kongresi, 200 gencin katılımıyla Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda üçüncü kez düzenlenecek.

12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek bu muhteşem etkinlik, 18-30 yaş arasındaki gençlerin katılımına açık olacak ve tamamen ücretsiz olacak. Konaklama, yemek ve ulaşım giderleriniz Organizasyon Komitesi tarafından karşılanacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın davamında şu ifadelere yer verildi:

“Sizler, Kıbrıslı Türk gençlerin temsilcileri olarak burada fikirlerinizi paylaşacak ve kararlarda söz sahibi olacaksınız. Gençlik Kongresi, sesinizin duyurulması, Kıbrıslı Türk gençlerin güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve gençlerin söz sahibi olduğu bir toplum yaratmak için bize büyük bir fırsat sunuyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi III. Gençlik Kongresi sonunda da kongre boyunca yapılan tartışmaların, kararların ve önerilerin bir özeti tutulacak ve sonrasında halkımızla paylaşılacak bir rapor hazırlanacaktır. Katılımcıların görüşleri ve komitelerdeki oyları, bu raporun şekillenmesinde büyük bir rol oynayacaktır. Ayrıca, rapor tüm paydaşlara dağıtılacak ve böylece gençlerin hedeflediği değişim ve gelişim konusunda tüm toplum bilgilendirecektir.

Avrupa Birliği Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, Girne Gençlik Derneği, Güzelyurt Gençlik Derneği, İskele Gençlik Derneği, Lefke Gençlik Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Mağusa Gençlik Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen bu muhteşem etkinliğe katılmak için başvuru yapmayı unutmayın!

Sesimizi duyurmak ve fikirlerimizi temsil etmek için 12-13 Ağustos’ta buluşalım!”

Paylaş