Asım Akansoy ilgili bakanlıkları göreve davet etti: Aşırı sıcaklarda çalışmanın yasaklanması gerekir

2
Asım Akansoy
reklam alani

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, küresel ısınma kaynaklı aşırı sıcakların ülkede kendini gösterdiğini, Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarını göreve davet ettiğini ifade ederek, “Sıcaklığın yüksek olduğu saat diliminde dışarda çalışmanın süratle yasaklanması gerekmektedir” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, sosyal medyasından yaptığı bir paylaşımda küresel ısınmadan kaynaklı aşırı sıcaklara işaret ederek, “Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarını gerek halk sağlığı gerekse emekçilerin çalışma koşullarını düzenleme konusunda acilen göreve davet ederim” dedi.

Asım Akansoy’un tam paylaşımı şu şekilde:

“Sağlık ve Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanlıkları daha neyi bekliyor?

Küresel ısınma kaynaklı aşırı sıcaklar, ülkemizi ciddi anlamda etkilemiş bulunmaktadır.

Çalışma hayatını da ciddi anlamda etkileyen bu durum karşısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 22/92 sayılı İş Yasasına dayanarak, sıcaklığın yüksek olduğu saat diliminde dışarda çalışmayı süratle yasaklaması gerekmektedir.

‘GAYRİ İNSANİ KOŞULLAR İLGİLİ BAKANLIK TARAFINDAN GÖZ ARDI EDİLEMEZ’

Meteorolojinin sürekli uyardığı bu gayrı insani koşulların ilgili Bakanlık tarafından göz ardı edilmesi asla kabul edilemez.

Bu çerçevede Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarını gerek halk sağlığı gerekse emekçilerin çalışma koşullarını düzenleme konusunda acilen göreve davet ederim.”

Paylaş