Tufan Erhürman: “İskele’de başka dilden konuşuluyor; kasiyerler Türkçe konuşmuyor”

4
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rus ve İsraillilerin adeta “ikinci yurdu” haline geldiği ifade edilen İskele bölgesini örnekledi… Erhürman bölgede, “Türkçe konuşan kalmadı, bir ara böylesi Edirne’de olmuştu” dedi.

Başta emlak, akaryakıt, eczane, otomobil ve marketlerde fiyatları bizlerin değil, yabancıların belirlediğini ifade eden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rus ve İsraillilerin adeta “ikinci yurdu” haline geldiği ifade edilen İskele bölgesini örnekledi…

Erhürman bölgede, “Türkçe konuşan kalmadı, bir ara böylesi Edirne’de olmuştu. O da bitti.. Bakın dünyada böylesi bir piyasa bizdeki gibi yok, yok!” dedi.

Asgari ücret ile ilgili Erhürman, “İnsanların aç kalıp kalmayacağı ile ilgili değil. Asgari ücret bakanın yerinde kalıp kalmayacağı gidip gitmeyeceği ile ilgili konuşuldu. Bu insanlar bir ay nefes alacak. 1 ay sonra ne yapacak bu insanlar? Bir yumurtanın 4,5 TL olduğu bir ülkeden bahsediyoruz” dedi.

“Biz sadece yoksullaşmıyoruz yoklaşıyoruz” diyen Tufan Erhürman, başta emlak, akaryakıt, eczane, otomobil ve marketlerde fiyatları bizlerin değil, yabancıların belirlediğine işaret ederek, İskele gibi bölgelerde Türkçenin artık adeta konuşulmayan bir dile dönüştüğüne dikkati çekti.

Katıldığı TV programında konuşan Tufan Erhürman, “Konutta, arabada, berberde, eczanede, akaryakıtta, markette fiyatı yabancılar belirliyor, biz değiliz. Dünyada böyle bir piyasa yok. Bir ara Edirne’de olmuştu bu durum hatırlanırsa ve bitti o iş… Belli bölgelerde bakın mesela iskele’de başka dillerde konuşuluyor. Kasiyerler Türkçe konuşmuyor. (Karşı olma anlamında söylemiyorum) ama bu işler planlama işidir…” ifadelerini kullandı.

Paylaş