Salih Erşangil: Hükümeti ‘Göç Yasası’ çalışanlarının maaş artışı sözünü tutmaya çağırıyorum

4
HAKSEN
reklam alani

HAKSEN Başkanı  Salih Erşangil, Göç Yasası kapsamındaki çalışanların hem daha düşük maaş aldıklarını hem de daha az özlük hakkına sahip olduklarını hatırlatarak, “Hükümeti ‘Göç Yasası’ çalışanlarının maaş artışı sözünü tutmaya çağırıyorum” dedi.

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Salih Erşangil, Geçen Yıl İmzalanan “Göç Yasası Protokolünü” Hatırlatarak, Hükümeti Sözünü Tutmaya Çağırdı.

Salih Erşangil, kamuoyunda “Göç Yasası” olarak bilinen 47/2010 sayılı yasa kapsamında çalışan kamu emekçileriyle ilgili geçen yıl hükümetle sendikalar arasında imzalanan protokolü ve hükümet Göç Yasası’na bağlı çalışan emekçilere, bütçe olanakları çerçevesinde, ek artışlarla maaş farklarının kapatılacağı sözünün verildiğini hatırlatarak, hükümeti bu sözü tutmaya çağırdı.

Erşangil açıklamasında, hükümetin yaptığı vergi afları, kamu alacaklarının afları, yurtdışı ziyaretleri, izaz ikram harcamaları, büyük sermayeye yapılan teşvikler gibi uygulamalara bakıldığında, bütçenin maddi anlamda olanaklara sahip olduğunu anladıklarını kaydederek, “hükümetin sığınabileceği “bütçede para yok” bahanesi de ortadan kalkmaktadır.

Şimdi hükümeti Göç Yasası çalışanları ile ilgili ek maaş artışı sözünü tutmaya çağırarak, Göç Yasalı çalışanların alım gücünü yükseltmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HAKSEN Başkanı Salih Erşangil’in açıklaması şöyle:

“Kamu görevlileri, “Göç Yasası” olarak bilinen 47/2010 sayılı yasa ile ikiye bölünmüş ve 2011 yılından itibaren kamuya giren emekçiler, anayasanın eşit işe eşit ücret prensibine rağmen hem daha düşük maaş, hem de daha az özlük hakkına sahip olmuşlardı. Çalışanlar arasında yaratılan bu eşitsizliğe sendikamız kurulduğu günden bu yana hep karşı olmuş ve yasanın geri çekilmesi için birçok alanda mücadele etmiştir.

Bu mücadeleler çerçevesinde, hatırlanacağı üzere, geçen yıl hükümetle sendikalar arasında bir protokol imzalamış ve hükümet Göç Yasası’na bağlı çalışan emekçilere, bütçe olanakları çerçevesinde, ek artışlarla maaş farklarının kapatılacağı sözünü vermişti.

Gelinen noktada hükümetin yaptığı vergi afları, kamu alacaklarının afları, yurtdışı ziyaretleri, izaz ikram harcamaları, büyük sermayeye yapılan teşvikler gibi uygulamalara bakıldığında, bütçede olanak olduğu görülmekte ve hükümetin sığınabileceği “bütçede para yok” bahanesi de ortadan kalkmaktadır.

Şimdi hükümeti Göç Yasası çalışanları ile ilgili ek maaş artışı sözünü tutmaya çağırarak, Göç Yasalı çalışanların alım gücünü yükseltmesini talep ediyoruz.

Bunun yanında, Göç Yasası’na bağlı emekçilerin özlük haklarında da iyileştirilmeye gidilmesi ve sonrasında da yasanın tamamen kaldırılması talebimiz de geçerliliğini korumaktadır.”

Paylaş