Mustafa Naimoğulları: Yüzde 18 yapılan zammın yalnızca yüzde 13’ü çiğ süt bedeline yansıtıldı

4
Mustafa Naimoğulları
reklam alani

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, süt fiyatlarının en son 5 ay önce şubat ayında belirlendiğini ve bu sebeple üreticinin 3 buçuk milyon zarara uğradığını belirtti. Naimoğulları, son olarak çiğ süt bedeline yüzde 18 artış yapıldığını ancak yüzde 5’in de yansıtılmadığını ifade ederek, “Yüzde 18 şeklinde yapılan zammın yalnızca yüzde 13’ü çiğ süt bedeline yansıtıldı” dedi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tarım Bakanlığı önünde kamuoyu ve basına duyurmadan yaptıkları ‘süt dökme’ eylemini ve ilerisinde yapmayı planladıkları eylemleri Kıbrıs Postası’na anlattı.

Süt dökme eylemindeki amaçlarının hayvancıya, üreticiye yapılan adaletsizlikler, hırsızlıklar, soygun ve hak yemeler için yapıldığını söyleyen Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, üreticilerin 5 ay içinde 3 buçuk milyon zarara uğradığını ifade etti.

“YÜZDE 18 ŞEKLİNDE YAPILAN ZAMMIN YALNIZCA YÜZDE 13’Ü ÇİĞ SÜT BEDELİNE YANSITILDI”

Süt fiyatlarının en son 5 ay önce şubat ayında belirlendiğini ve o günden bugüne dövizde yüzde 50, yem fiyatlarında ise yüzde 40’a yakın artış yaşandığını belirten Başkan Mustafa Naimoğulları, son olarak çiğ süt bedeline yüzde 18 artış yapıldığını ancak yüzde 5’in de yansıtılmadığını ve bu zammın yalnızca yüzde 13’ünün kendilerine verildiğini dile getirdi.

“ÜRETİCİ İÇİN İYİLEŞTİRİLME YOLUNA GİDİLMEDİ”

“Hayvancının beli büküldü desteklenmiyor. Üretici için iyileştirilme yoluna gidilmedi” ifadelerini kullanan Mustafa Naimoğulları, akaryakıt ve yemlere gelen zamların ardı arkasının kesilmediğine vurgu yaptı.

Naimoğulları, yaptıkları ‘süt dökme’ eyleminde tüm polislerin karşılarında olduğunu da ifade ederek, kimseye duyurmadıkları bu eylemde polisin nasıl orada olduğunu da sorguladı.

“BAKANLIK 15 TEMMUZ’A KADAR AÇIKLAMA YAPMAZSA KKTC ÇAPINDA GENİŞ BİR EYLEME GİDECEĞİZ”

“1 litre süt, su fiyatlarından daha ucuz” diyen Naimoğulları, 15 Temmuz’a kadar Tarım Bakanlığı’nın konu ile ilgili açıklama yapmaması halinde KKTC çapında geniş kapsamlı bir eyleme gideceklerinin altını çizdi.

“BAKANLIK İLE YENİ BİR GÖRÜŞME SÖZ KONUSU DEĞİL”

Naimoğulları, “Bize yapılan haksızlığa tepki koyduk, hakkımızı sokakta aramaya devam edeceğiz” şeklinde konuşarak, Tarım Bakanlığı ile yeni bir görüşmenin de söz konusu olmadığını eğer bir açıklama yapmak isterseler bunu basın aracılığı ile duyurmaları gerektiğini kaydetti.

Paylaş