Ahmet Karavelioğlu: Asgari ücret Türkiye’de yüzde 34 artmışken bizde 25’in konuşulması yanlış

7
Ahmet Karavelioğlu
reklam alani

Enflasyon oranlarının KKTC’de daha yüksek olduğunu hatırlatan deneyimli bankacı Yrd. Doç. Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, Türkiye’de yüzde 34 yapılan asgari ücretteki artışa rağmen burada yüzde 25’lerin konuşulmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Ahmet Karavelioğlu, “Asgari ücretin, sabit gelirlilerin desteğinin artırılması anlamında önemli… Bizim onları destekleyecek politikalara ihtiyacımız var” dedi.

KKTC Merkez Bankası Başkanının resmi olarak atanması konusunda ise bankacı Karavelioğlu, “Sonuçta Rıfat Günay beyin atanması çok önemliydi. 2001 krizini burada yaşamış ve aksiyonlar almış bir kişi… Ben bu dönemde, krizler döneminde, kriz yönetimi konusunda toparlanma döneminde başkanımızın burada olması önemliydi. Başka biri gelseydi adaptasyon dönemi olacaktı, Rıfat Bey’i sektör için bir şans olarak görüyorum…” dedi.

Öte yandan enflasyon oranlarının KKTC’de daha yüksek olduğunu hatırlatan deneyimli bankacı Yrd. Doç. Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, Türkiye’de yüzde 34 yapılan asgari ücretteki artışa rağmen burada yüzde 25’lerin konuşulmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Konu hakkında Karavelioğlu, “Ticaret odasından aldığımız bilgiler yüzde 25 yönünde bir artış olduğu yönünde… Türkiye’de yüzde 34 artmışken bizde 25’ler civarı az olur. Kaldı ki Türkiye’de yaşanan enflasyona baktığımızda yüzde 15 civarında; haziran açıklanmadı henüz .. Bizim enflasyonumuz çok daha yüksek. Asgari ücretin, sabit gelirlilerin desteğinin artırılması anlamında önemli… 3 motor sektörümüz var; turizm inşaat ve yükseköğrenim. 3’ü de dövizle ve 3’ü de çok iyi durumda…” diye konuştu.

Paylaş