Polis: Güney Kıbrıs’taki terör saldırısı ile ilgili makamlarımıza bildirimde bulunulmadı

4
Polis
reklam alani

Polis, Güney’deki İsrail kökenli şahıslara yönelik planlanan terör saldırılarının rum istihbaratı ve dost ülke istihbarat birimlerinin iş birliği ile önlendiği, saldırganların ise KKTC’ye kaçtığı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bugüne kadar Güney Kıbrıs yetkili makamları tarafından tarafımıza bu konuda herhangi bir bildirimde bulunulmamıştır” denildi.

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Basın Subaylığı, Güney Kıbrıs’ta bir terör saldırsının önlendiği ve saldırıyı planlayanların KKTC’ye kaçtığı yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Son günlerde yurtiçi ve yurt dışı kaynaklı bazı medya kuruluşlarında yapılan haberlerde; Güney Kıbrıs’ta İsrail kökenli şahıslara yönelik planlanan terör saldırılarının rum istihbaratı ve dost ülke istihbarat birimlerinin iş birliği ile önlendiği, saldırganların ise KKTC’ye kaçtığı iddialarına yer verilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, bugüne kadar Güney Kıbrıs yetkili makamları tarafından KKTC’ye bu konuda herhangi bir bildirimde bulunulmadığı vurgulandı.

Açıklama şöyle devam etti:

“Geçmiş yıllarda Güney Kıbrıs bölgesine yasadışı geçtiği tespit edilen ve yapılan sorgulamada tatmin edici bilgi veremeyen İran uyruklu bir kişi güvenlik konularında şüpheli  olduğu değerlendirmesi gerekçesi ile KKTC’den ihraç edilmesi sağlanmıştır.

Gerek ülkemizde, gerekse başka ülkelerde insanlık suçu  terör ve benzeri faaliyetler içerisinde bulunan kişi ve gruplara kesinlikle fırsat verilmeden her zaman olduğu gibi kararlılıkla üzerlerine gidilmeye devam edileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Paylaş