KTOEÖS, Maliye Bakanlığı önünde vurguladı: Öğretmenlere bayram öncesi adaletsiz kesinti yapıldı

6
KTOEÖS, Maliye Bakanlığı
reklam alani

KTOEÖS, Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı; öğretmenlere bayram öncesi adaletsiz kesinti yapıldığını vurguladı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

KTOEÖS Genel Başkanı Selma Eylem, bayram öncesi adaletsiz kesintilerin hesabını sormak üzere öğretmenlerin tek tek dilekçe yaptığını söyledi. Maliya Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın raporlu olan öğretmenlere neden kesinti yaptığıyla ilgili açıklama yapmak zorunda olduğunu söyledi. Eylem, Hukuki ve eylemsel boyutta mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

KTOEÖS Genel Sektereti Tahir Gökçebel ise öğretmenin okulların ve çocukların haklarına sahip çıkacağını kaydetti. Gökçebel, “Eylül ayında okulların sorunsuz nasıl açılacağının izahatını vermeyen bir eğitim bakanı, yalanla dolanla tam güne geçeceğini deklare ediyor. Eğitim bakanı, topluma yalan bilgiyor, öğretmene saldırıyor. Öğretmen mücadelesine devam edecek…” dedi.

Öğretmene saldıran bir anlayışın okul gailesi taşımadığını belirten Gökçebel, sadece politik amaçlar uğruna bütün çocukları ve geleceği harcayan bir anlayışla karşı karşıya olunduğunu belirtti. Öğretmenin sokakta olacağını ve mücadele edeceğini ifadee den Gökçebel, bayram öncesi yapılan kesintilerin saldırı olduğunu bunu yapanların da hırsız olduğunu iddia eden.

Paylaş