Serhan Aktunç: Sonuçları çok iyi incelemeliyiz

5
Serhan Aktunc
reklam alani

DP’nin ara seçimdeki milletvekili adayı Serhan Aktunç, seçim sonuçlarının çok iyi incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Aktunç, “Özeleştirilerden birincisini Demokrat Parti üzerinden, partim üzerinden yapmamız gerek” dedi.

Demokrat Parti’nin (DP) ara seçimdeki milletvekili adayı Serhan Aktunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Büyük özeleştiriler yapılması gerektiğini ifade eden Aktunç, “Bu özelestirilerden birincisini Demokrat Parti üzerinden, partim üzerinden yapmamız gerek. İlk önce parti politikası ve partimize oy veren ve vermeyenlerin iyice analiz edilmesi gerek. 1992 yılında kurulduğunda, nasıl bir siyaset izliyordu, 15-16 vekilden 3 vekile düşen, seçmen ve üye yapısının nasıl değiştiğini iyice inceleyip, sandığa gitmeyen, siyasetten soğuyan kesime neden Alternatif olamadığını çok detaylı bir şekilde düşünmeliyiz.” dedi.

Aktunç, seçim sonuçlarının çok iyi incelenmesi gerektiğini de ifade ederek, kendisine oy verenlere teşekkür etti.

Aktunç açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle bana ve partime oy veren, gece gündüz yanımda olup, köy köy, şehir şehir dolaşıp, ellerinden telefonu düşürmeyip, abim, ablam, kardeşim, buna da git, bunu da ara diyen, tüm dostlarıma, arkadaşlarıma ve partililerime çok ama çok teşekkür ederim.

Büyük kampanya bütçeleri ile değil, hep dediğim gibi Halkin arasında olmaya çalışarak bu kampanyayı yüruttüm. O kadar güzel insanlar gördüm ki, saf ve temiz, bir o kadar da adi ve yalancılar da oldu yanımda.

Yüzünüze başka, arkanızdan başka konuşanlar da oldu, sırf ben “olmazsam olmaz” sırf birilerine hesap sormak, benim üzerimden birilerini dövmeye çalışanlar da oldu.

Bunun uzerinden de, partiye ceza kesmeye çalıştılar.

Bunlar bizim görmemiz ve hesap sormamız gereken şeyler. Başkanımız Fikri Ataoğlu, bu dönemde, bu liderligi gösterip gerekeni yapacağından da eminim. En yukarıdan, en alta kadar, bu seçim döneminde, kimlerin bizim yanımızda olduğunu, kimlerin de kılını kıbırtmadığını parti içinde de herkes gördü, bunlara da gereken cevaplar verilmelidir.

Bu konuda daha soyleyecek çok şey var ama bunu biz Demokrat Parti ailesi içinde, kendi içimizde çözeceğiz, “kol kırılır yen içinde kalır” Sosyal Medya bunların çözüm yeri değildir.

Özeleştiri de yapmak gerek hem de büyük özeleştiriler.

Bu özelestirilerden birincisini Demokrat Parti üzerinden, partim üzerinden yapmamız gerek. İlk önce parti politikası ve partimize oy veren ve vermeyenlerin iyice analiz edilmesi gerek. 1992 yılında kurulduğunda, nasıl bir siyaset izliyordu, 15-16 vekilden 3 vekile düşen, seçmen ve üye yapısının nasıl değiştiğini iyice inceleyip, sandığa gitmeyen, siyasetten soğuyan kesime neden Alternatif olamadığını çok detaylı bir şekilde düşünmeliyiz. Vitrine cikarabileceği, Merkeze hitap eden, yeni yüzler partinin yonetimine alınmalı. Tam da bu noktada, esas sorulması gereken soru, bu yeni yüzler, bu vizyoner insanlar, Merkeze hitap edip, partinin yeni vitrini olacabilecek kişiler, “neden Demoktat Partiye gelsin?” Buna hep beraber oturup, şapkamızı da önümüze koyup cevap bulmalıyız. Bu sorunun cevabı, Demokrat Partinin geleceği için hayati önem arz etmektedir, çünkü Demokrat Parti, Kıbrıs Türk siyasetinde olmalıdır.

Toplum olarak da özeleştiri yapmamız gerek, hayal kırıklıkları, önyargılar, alışılmış çaresizlikler olabilir, artık kavga etmenin değil, Toplumsal Uzlaşıyı yapabilecek, ortak akıl ile hareket edebilecek, Doğanın boşluk kabul etmediği gerçeği ile, bizim yönetmemiz gerektiğini anlayıp, bunu yapabilecek kişileri ve bunu sağlayabilecek partileri seçmesi gerektiğini düşünmesi gerek.

Bir de Halkımızın artık biraz insaflı olması, tüm siyasetçileri aynı kefeye koymaması gerek. Siyasetçilerin de aileleri var, çocukları var, o kadar kötü, o kadar yanlış yakıştırmalar yapılıyor ki, ülkede siyaset yapmak isteyen insan kalmayacak, o zaman da, o halkımızın eleştirdiği, gerçekten açığı olan kişiler bizleri yönetecek.

Ben Serhan Aktunç olarak, partim Demokrat parti, toplumuz da, bu sonuçları çok iyi incelemeliyiz, tekrardan bana oy veren herkese çok teşekkür ederim, seçim boyunca söylediklerimin arkasında olmaya devam edecem, sizden biri olarak Kıbrıs Türk halkının Özde olması için elimden geleni yapmaya devam edecem.

Bazıları gibi Sözde degil Özde halkımızın yanında olacam.

Bu arada Milletvekilliğini kazanan Sayın Sami Özuslu’ya ve Bağımsız adaylar da dahil tüm adaylara gösterdikleri cesaret ve demokrasimize yaptıkları katkı için teşekkür ederim.

Paylaş