Mehmet Nizam: Toprak Ürünleri Kurumu’nun alımlara başlamamasından dolayı tepkiliyiz! Üretici mağdur

0
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam
reklam alani

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam, Toprak Ürünleri Kurumu’nun alımlara başlamamasından dolayı tepkili olduklarını ifade ederek, “Üretici mağdur” dedi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, yaptıkları bir basın açıklaması ile, Toprak Ürünleri Kurumu’nun alımlara başlamamasından dolayı tepkili olduklarını ve üreticinin mağdur olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam yaptığı açıklamasında, “Bayram öncesi ambarların açılması gerekiyor. Açılmadığı takdirde ise üretici her şeye rağmen kendi önlemini alacak kapasiteye sahiptir” dedi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden yapılan tam açıklama şu şekilde:

“Alınmayan zahirenin fiyatını neyleyim! Üretici de tüccar mı olsun? Üretici de kara borsacı mı olsun? Yağan yağmurların bereketine sevinememek ne demek bilir misiniz? Hedef üretici mi? Hedef ithalatı güçlü kılmak mı? Kuraklık bir yandan, dolu bir yandan siz bir yandan… Değişmeyen tek şey günübirlik politikalar, sizler ve bizler!

Toprak Ürünleri Kurumu’nun alımlara başlamamasından dolayı tepkiliyiz, üretici mağdur… Daha önceki yıllarda en geç haziran ayının ikinci yarısında açılan T.Ü.K. ambarları açılmadı. Peş peşe gelen yağmurlardan etkilenen üreticinin doğan zararlarının ve doğacak kayıpların bedellerini kimler tazmin edecek? Bu yıl birçok olumsuz hava koşuluna rağmen belli oranda tohumluk ve yemlik ihtiyacını karşılamaya çalışan üretici T.Ü.K ambarlarının açılmamasından dolayı mustarip ve mağdur. Bayram öncesi ambarların açılması gerekiyor. Açılmadığı takdirde üretici her şeye rağmen kendi önlemini alacak kapasiteye de sahip.”

Paylaş