Güzelyurt’taki Telefon Dairesi’ne ait kabloları çalan zanlılara 4 gün ek tutukluluk verildi

8
Güzelyurt'taki Telefon Dairesi
reklam alani

Güzelyurt’ta Mevlevi köyünde Telefon Dairesi’ne ait 330 metre kabloyu hasara uğrattıktan sonra çalan zanlılar Mehmet Sasunlu, Muhammet Koca, Mervan Horoz ve konuyla bağlantısı olan Süleyman Güder’e 4 gün ek tutukluluk verildi.

Güzelyurt ilçesinde geçtiğimiz günlerde Mevlevi Şahinler köyünde Telefon Dairesi’ne ait 330 metre kabloyu bilerek ve isteyerek kasti hasara uğrattıktan’ sonra sirkat ederek alan Mehmet Sasunlu, Muhammet Koca ve Mervan Horoz mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Konu ile bağlantılı olan Süleyman Güder ise diğer zanlıların verdiği ifadeler sonrasında davalarına bir yenisi daha eklemiş ve hırsızlık mal kabulü ettiğini ifadesinde belirtmişti.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Hasan Sönmez, olguları mahkemeye aktardı.

Sönmez, konunun geçtiğimiz aylarda da çalınan telefon kabloları ve Süleyman Güder’in aracında yapılan aramada araçta elektrik kurumuna ait kablo bulunduğunu, bulunan emarelerin kamu daireleri tarafından ihale usulü ile satılabileceğini soruşturmanın bu konu üzerinde büyüdüğünü aktardı.

Polisin zanlılar aleyhine 8 gün ek tutukluluk istemesi üzerine iddia makamı savcılık görüşü 4 gün olarak süreyi mahkemeye sundu. Zanlıların avukatları süreye itirazları olmadığını beyan etti. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlılara 4 gün ek tutukluk kararı verdi.

Paylaş