Erkut Şahali: 25 Haziran yaşadığımız hayata dair isyanımız varsa işaret vermemiz gereken bir tarih

3
Erkut Şahali
reklam alani

CTP Milletvekili Erkut Şahali, 25 Haziran’ın ülkedeki kötü gidişata dur demenin bir fırsatı olduğunu vurgulayarak, “25 Haziran yaşadığımız hayata dair isyanımız varsa işaret vermemiz gereken bir tarih” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa konuk olarak katıldı.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, bu hafta sonu olacak ara seçimlere işaret ederek, “Önemli bir haftadayız bu haftanın sonunda seçimler olacak, kimilerine göre gerek yoktu ama bize göre vardı” şeklinde konuşarak, ‘bu ülkede iyi giden ne var?’ şeklindeki sorusunu sordu.

Hükümetin çoğu şeyden bihaber olduğuna değinen Erkut Şahali, “Hükümet TL avantajlarından bahsediyor, Türkiye’nin bize yapacaklarının çok güzel şeyler olduğunu söylüyor… Başbakan Ünal Üstel, o kadar kendinden geçti ki tek sorun yerleşke gibi davranıyor” dedi. Şahali bunların yanı sıra, sokakta ekmek bulamayan insan sayısının ise giderek arttığını ifade etti.

“BU ÜLKEYİ YÖNETENLER KENDİLERİNİ TÜRKİYE’YE MECBUR HİSSEDİYORLAR”

Türkiye ile girilen ilişkilerin çok gerekli olduğunu ancak bu ilişkilerin Türkiye’ye de KKTC’ye de fayda getirmesi gerektiğinin altını çizen Şahali, “Geçmişte karşılıklı eşitliğin kaybolduğu zamanlar olmuştu ama sebebi Türkiye’ydi ama şu an KKTC’den kaynaklıdır… Çünkü bu ülkeyi yönetenler kendilerini Türkiye’ye mecbur hissediyorlar” ifadelerini kullandı.

Temel Tüketim maddelerindeki KDV’lerin sıfırlandırılması ile ilgili paket hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şahali, paketin içinin boş olduğunu hatta Başbakan Üstel’in temel tüketim maddeleri diyerek köfter ve paluzeyi saydığını dile getirdi.

Şahali, belediyelerin içme suyu ve süt gibi ürünlerin ise zaten KDV’siz olduğunu kaydederek, “Bu KDV’leri sıfırlıyoruz indirmeyen marketlere de cezai işlem başlatacağız dediler, hiçbir şey yapamazlar…” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET MAKSİMUM FİYAT BELİRLEME CESARETİNİ GÖSTEREMEDİ”

Vatandaşın bu konular ile ilgili marketler ile kavga etmemesi gerektiğini söyleyen Şahali, hükümetin maksimum fiyat belirleme cesaretini gösteremediğini bu yüzden de denetim yapamayacaklarını kaydetti.

Hükümetin hayvancının tansiyonunu çok az düşürecek bir formül ürettiğini, ‘her bir litre sütün üzerine 1.20 TL’lik destek verileceğinin’ ifade edildiğini söyleyen Şahali, arpanın fiyatında da 1 TL’lik sübvansiyon üretildiğine değindi. Şahali, “Hayvancının bu koşullarda durumunun kontrol edilmesi mümkün değildir. Hayvancılar hayvanına dolar yediriyor fakat TL sağıyor…” dedi.

“25 HAZİRAN YAŞADIĞIMIZ HAYATA DAİR İSYANIMIZ VARSA İŞARET VERMEMİZ GEREKEN BİR TARİH”

25 Haziran’da yapılacak ara seçimler ile ilgili de konuşan Şahali, “Tamda yaşadığımız hayata dair isyanımız varsa işaret vermek için çok güzel bir tarihtir” diyerek, hükümetin başta hormonlu bir yapı ile durduğunu söyledi. Şahali, 25 Haziran’ın ülkedeki kötü gidişata dur demenin bir fırsatı olduğuna değindi.

Paylaş