DP’nin Milletvekili adayı Aktunç: Bu ülkenin DP’ye ihtiyacı vardır

6
DP’nin Milletvekili adayı Aktunç
reklam alani

DP’nin Milletvekili adayı Serhan Aktunç, DP Gazimağusa İlçesi, örgütler buluşması etkinliğinde yaptığı konuşmada; “Bu ülkenin DP’ye ihtiyacı vardır” dedi.

25 Haziran ara seçimlerine yönelik olarak, Demokrat Parti (DP) etkinliklerini sürdürüyor.

DP Gazimağusa İlçe Başkanlığı’nın “Ülkemiz için örgütlüyüz” adı altında düzenlediği gecede, DP Gazimağusa İlçe örgütleri bir araya geldi.

DP Genel Başkanı, Başkan Yardımcısı, turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, DP milletvekili adayı Serhan Aktunç, DP Gazimağusa İlçe Başkanı Eren Çalıkuşu ve çok sayıda DP örgüt başkanı ile DP’lilerin katılımıyla gerçekleşen gecede, partililer 25 Haziran’da gerçekleşecek olan milletvekilliği ara seçimleri öncesinde inanç tazeledi.

Gecede partililere yönelik bir konuşma gerçekleştiren DP milletvekili adayı Serhan Aktunç, Demokrat Parti’nin ülkesine ve ülke demokrasisine olan sevdalı, mücadeleyi seven insanların bir araya gelerek, dönemin siyasetine bir isyan bir başkaldırı sonucunda kurulduğunu ifade etti.

“1992’den beridir, DP aynı hassasiyetle, ülkesine hizmet etmeye devam etmektedir. Bu ülkenin, her zaman ilkleri başarmış bir parti konumunda olan DP’ye ihtiyacı vardır. Çünkü DP, bugüne kadar görev aldığı ülke yönetimlerinde her zaman bir kontrol mekanizması rolünü de üstlenmiş, üstlenmeye de devam etmektedir” dedi.

“25 HAZİRAN SEÇİMLERİ BİZİM İÇİN KARTOPU NİTELİĞİNDEDİR”

25 Haziran seçimlerinin, DP adına bir kartopu niteliğinde olduğuna dikkati çeken Aktunç “1 milletvekili daha kazanarak, milletvekili sayımızı 4’e çıkaracağız. Ardından bu kartopu, ileriki seçimlere kadar yuvarlanarak partimizin daha da büyümesine ve güçlenmesine yol açacaktır. O yüzden bu seçimler bizim açımızdan bir kartopu niteliğindedir. Hepimiz ülkemiz adına partimiz adına, bu kartopunun büyümesi için çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

ATAOĞLU: “ADAYIMIZ AKTUNÇ DEĞİL, ADAYIMIZA OY VERECEK OLAN HER BİR VATANDAŞIMIZDIR”

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da gecede yaptığı konuşmasında, mecliste boşalan 1 milletvekili sandalyesi için yapılacak seçimlere, parti olarak karşı olduklarını, 1 vekil için harcanacak olan paranın, özellikle bu ekonomik ortamda daha elzem konular için harcanmasının daha doğru olacağını savunduklarını belirterek, “Bu görüşte olan bizlerin, seçimlerde har vurup harman savurmamızı kimse bekleyemezdi. Ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik koşullarda, depremin yarattığı insani ve ekonomik yıkımdan henüz daha çıkmış değilken, seçimlerde diğer partiler gibi para harcamamız bize doğru gelmez” dedi.

Ataoğlu, “Biz de bilirdik billboardlarda yer almayı, biz de bilirdik boy boy afişler, reklamlar hazırlamayı. Partimiz’in parası da bunları yapmaya yetecek kadar da var üstelik. Ancak bizim, ülke bu halde iken, düşünmeden hareket edemezdik. O yüzden, halkımıza daha dar bütçeli bir kampanya ile ulaşma kararı aldık” dedi.

Ataoğlu, DP’nin adayının Sadece Serhan Aktunç olmadığının altını çizerek, “Adayımız her bir DP üyesidir, ona oy verecek olan her bir vatandaşımızdır” ifadelerini kullanarak, Aktunç isminin birçok kesim tarafından benimsendiği, adeta tüm görüşteki partilerin ortak adayı niteliğini taşıdığını belirtti.

Ataoğlu, “Her bir Demokrat Partili ya da Aktunç’a oy verecek olan her bir vatandaşımız; şunu bilmelisiniz ki, her biriniz kendinizi birer aday olarak görüp, öyle hareket etmelisiniz” dedi.

“DP, KURULDUĞU GÜNDEN BUGÜNE, ÜLKEYE KATKILARI ORTADADIR”

Kuruluş amacı ile birlikte DP’nin ülke demokrasisine olan katkıları ve ardından yer aldığı ülke yönetimlerinde ortaya koymuş olduğu icraatlar ile ülkeye neler kattığının ortada olduğunun altını çizen Ataoğlu, “Bugün bile, bu ekonomik ortamda, ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak projelere, ülkenin her bir köşesinde devam etmekte olan parti, Demokrat Parti’dir” dedi.

Ataoğlu konuşmasının sonunda, geceyi düzenleyen Gazimağusa İlçe yönetimine teşekkür ederken, 25 Haziran seçimlerinin, ülkeye hayırlı olması temennisinde de bulundu.

“DP’NİN GÜCÜ, BİRLİK VE BERABERLİĞİNDENDİR”

Geceyi düzenleyen DP Gazimağusa İlçe Başkanı Eren Çalıkuşu da yaptığı konuşmasında, DP’nin gücünün, her zaman örgütleriyle birlikte hareket eden, birlik ve beraberlik içerisinde, ülkenin geleceği ve kalkınması için mücadele etme ruhundan kaynaklandığını belirtti.

Çalıkuşu, “Başkanımız Fikri Ataoğlu’nun önderliğinde partimiz, gelecek dönemde daha güçlü ve daha dinamik bir yapıya kavuşacaktır. Bunun da en somut örneği, halkın tüm kesimlerinin de sahiplenip kabullendiği, genç, dinamik ve idealleri olan adayımız Serhan Aktunç’tur” dedi.

Paylaş