Bülent Dizdarlı: Sağlık sektöründeki KDV indirimi ile ucuzlama sağlanacağını düşünmek torunumun aklına bile gelmezdi

5
Bülent Dizdarlı
reklam alani

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, hükümetin, cerrahi maske ve eldivende KDV’nin sıfırlandırılması kararına ilişkin açıklama yaparak, kararın kendisini güldürdüğünü belirtti; “Böyle bir tedbirle sağlık sektöründe ucuzlama sağlayacağını düşünmek benim dört yaşındaki torunumun bile aklına bile gelmezdi” dedi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, cerrahi maske ve eldevenin KDV’sini sıfıra indirerek sağlık sektöründe ucuzluk sağlanamayacağını söyledi, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bülent Dizdarlı’nın paylaşımı şöyle:

“Hükümetimizin döviz tırmanışına karşı aldığı tedbirleri ilgiyle okuyup öğrendik.

Sağlık dışındaki konulara girmek haddim değil ama şu cerrahi maske ve eldivenin KDV’sinin sıfırlanması kararı beni hem güldürdü hem de sinir etti..

‘SAĞLIK SEKTÖRÜNDE UCUZLAMA SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNMEK TORUNUMUN BİLE AKLINA BİLE GELMEZDİ’

Güldürdü çünkü böyle bir tedbirle sağlık sektöründe ucuzlama sağlayacağını düşünmek benim dört yaşındaki torunumun bile aklına bile gelmezdi.

‘BU TEDBİRLERLE SAĞLIKTA UCUZLAMA OLMAYACAK VE BUNUN VEBALİ DE MESLEĞE YIKILACAK’

Sinirlendirdi çünkü; bu tedbirlerle sağlıkta ucuzlama olmayacak ve bunun vebali de mesleğe yıkılacak.

Oysa sağlık sektöründe ucuzlama isteniyorsa önce ilaç, sonrada alet temininde, özel hastane enerji kullanımında KDV’nin sıfırlanması; gümrük vergisinin düşürülmesi ve/veya uygulanan enerji ve su tarifesinin düşük seviyeden tutulması gerekmektedir. Özel hastanelerim patronlarının maliyet hesapları sonucu, doktor ücreti haricen az 15 en çok 65 bin TL’den açtıkları ameliyathane kapıları ancak bu tarz yaklaşımlarla daha düşük fiyatlara açılabilir.

Yoksa 100 TL’den fazla tutmayan maske eldiven KDV’si ile bu mümkün değildir.”

Paylaş