Tufan Erhürman: Denetlenince ne olacak, yaptırımı mı var? Yok!

4
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in açıkladığı “ekonomik paket”te yer alan “döviz kurundaki değişikliğe göre fiyatlama yapıp yapmadığına ilişkin tüm perakendeciler denetlenecek” maddesine işaret ederek, “Denetlenince ne olacak, yaptırımı mı var? Yok!” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in açıkladığı “ekonomik paket” ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Döviz kurundaki değişikliğe göre fiyatlama yapıp yapmadığına ilişkin tüm perakendeciler denetlenecek” maddesine işaret eden Erhürman, “Denetlenince ne olacak, yaptırımı mı var? Yok!” dedi.

Erhürman paylaşımının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Hükumet, “döviz kurundaki değişikliğe göre fiyatlama yapıp yapmadığına ilişkin tüm perakendeciler denetlenecek” diyor.
Denetlenince ne olacak, yaptırımı mı var? Yok! Bunu geçelim! Daha önemlisi şu: Bu söylediğiniz, tüm fiyatların döviz kurlarına göre belirlendiğinin nihayet itirafı.

Bu durumda her şey, en iyi ihtimalle döviz kuruna göre zamlanırken, asgari ücretlinin, özel sektör çalışanının, emeklinin, kamu görevlisinin döviz kuruna göre belirlenmeyen maaşı ve dolayısıyla alım gücünün düşmesi ne olacak? Şimdi anladınız mı stabil para birimine endeksli muhasebe siteminin ne demek olduğunu?”

Paylaş