Erkut Şahali: Euro’daki yükselişle birlikte yüzde 20 net kayıp yaşandı

6
Erkut Şahali
reklam alani

CTP Milletvekili Erkut Şahali, fiyatları oluşturan unsurların döviz olmasından dolayı yaşanan sıkıntılara değinerek, “Euro’daki yükselişle birlikte yüzde 20 net kayıp yaşandı” ifadelerini kullandı.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, meclis kürsüsünden “Dövize endeksli yaşam ve hükümetin aczi” konulu güncel konuşmasında, toplu İş sözleşmesi konusuna değindi ve işverenle çalışan arasında mutabakat olmaması halinde bu protokolde yer alan maddeye göre hak kaybı yaşanacağını söyledi.

Sendikaların baskı ve çıkar gurupları olarak değerlendirildiğini ve üyelerin çıkarları ve haklarını gözeterek hareket ettiğini dile getiren Şahali, bu yazılan hükmün kazanılmış hakların budanmasına yönelik olduğunu belirtti.

Şahali, hükümetin aczi derken, son bir ay içerisinde dövizde meydana gelen yüzde 20’lik artış karşısında çaresiz kalmasını kastettiğini kaydetti.

Erkut Şahali, konuşmasının eleştirilmesi üzerine, kendisinin rencide edici şekilde değil de bilgiye dayalı konuşma yaptığını söyledi.

Euro’daki yükselişle birlikte yüzde 20 net kayıp yaşandığını kaydeden Şahali, bunun da herkesin yüzde 20 fakirleştiği anlamına geldiğini belirtti.

Dövizde meydana gelen artış karşısında nasıl bir önlem alındığını soran Şahali, CTP’nin sunduğu öneri hakkında bilgi verdi.

Fiyatları oluşturan unsurların döviz olmasından dolayı yaşanan sıkıntılara değinen Şahali, maaş ve ücretle çalışan herkesin gelirlerinin döviz olması gerektiğini söyledi.

Harcama yapılan para cinsinden kazanmak gerektiğini dile getiren Şahali, TL kredilerinin de sınırlandığına işaret etti.

Paylaş