Sürüş sınavından geçti ibaresini sahteleyen zanlılardan ikisine ek tutukluluk, biri teminata bağlandı

6
Levent Baysal ve Celal Abbas Uğuroğlu soruşturma kapsamında 7 gün daha tutuklu kalırken, Sezer Karataş
reklam alani

Girne’de sürüş sınavından geçti ibaresini sahte olarak düzenleyen ve sahte evrağı tedavüle süren zanlılar Levent Baysal ve Celal Abbas Uğuroğlu soruşturma kapsamında 7 gün daha tutuklu kalırken, Sezer Karataş teminata bağlandı.

Girne’de sahte öğrenci ehliyeti verilmesi olayıyla ilgili tutuklanan Ergüneş Şoför Okulu eğitmeni Celal Abbas Uğuroğlu ile eğitmen Levent Baysal ve sahte evrakı alan Sezer Karataş dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ömer Yavuz, zanlının Girne’de meydana gelen “Resmi Evrak Sahtelemek, Evrak Sahtelemek, Sahte Resmi Evrağı Tedavüle Sürme Ve Sahtekarlıkla Kayıt Temini “suçlarından tutuklandığını belirtti.

Yavuz, sürüş eğitmenleri Levent Baysal ile Celal Abbas Uğuroğlu’nun, 16 Mayıs 2022 tarihli Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Girne Sürüş Ehliyetleri Müfettişliği Öğrenci ehliyeti sınav sonuç listesinde ismi olmadığı ve sınava girmediği halde zanlı Sezer Karataş adına sahte olarak düzenlenen form ve KKTC Vergi Dairesi tarafından adına düzenlenen genel tahsilât makbuzunun arka kısmına, konu sınav tarihinde görevli müfettiş U.Ö.’nün imzasını sahteleyip “Geçti” ibaresi yazarak sahte olarak düzenlenmiş olan mührü vurmak suretiyle resmi evrakı sahteleyip Girne Vergi Dairesinde konu sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürüp akabinde Sezer Karataş adına olan “D” sınıflarına haiz öğrenci sürücü belgesini sahtekarlıkla temin ettiklerini belirtti.

Polis olayın bilgilerine 8 Haziran 2023 tarihinde geldiğini ve ilk etapta Celal Abbas Uğuroğlu ve Sezer Karataş’ın tespit edilerek tutuklandığını ve meselede bağlantısı görülen zanlı Levent Baysal’ın ise arandığını öğrenmesi üzerine polise gelerek teslim olduğunu mahkemeye aktardı.

Yavuz, zanlıların çalıştığı şoför okulunda yapılan aramada mühürlü bazı evraklar belirlendiğini söyledi.

Polis, bu evrakların sahte olup olmadığına dair inceleme yapılacağını açıkladı.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken evraklar olduğunu belirten polis, zanlılardan Celal Abbas Uğuroğlu ve Levent Baysal’ın 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yavuz, meseleyle ilgili tutuklanan Sezer Karataş’ın ise soruşturmaya etki edemeyeceğini ifade ederek, teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, eğitmen olan zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlı Karataş’ın ise 20 bin nakit, 200 bin TL tutarında kefalet senediyle, Yurdışına çıkışını yasaklanarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Paylaş