Tufan Erhürman: İnsan ve yurt sevgisi kazanacak

4
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in “Bu seçim, devlete inananlarla inanmayanlar, istikrar isteyenler ve istemeyenler arasında bir seçim olacak” açıklamasını eleştirerek, “İnsan ve yurt sevgisi kazanacak” vurgusunu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in “Bu seçim, devlete inananlarla inanmayanlar, istikrar isteyenler ve istemeyenler arasında bir seçim olacak” açıklamasını eleştirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Bu seçim, Kıbrıs Türk halkının yoksullaşmasının, yoklaşmasının, aş, iş, barınacak konut bulamayıp gözlerini göç yollarına dikmek zorunda bırakılan gençlerin gailesini çekenlerle, bunları umursamayanların, bunun gailesini dahi çekmeyenlerin arasında olacak!” dedi.

Erhürman açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

‘Bu seçim, devlete inananlarla inanmayanlar, istikrar isteyenler ve istemeyenler arasında bir seçim olacak” buyurmuş Sn. Ünal Üstel.

“Devlete inananlar”dan kastı, KKTC Anayasası’nı, hukukunu defalara ihlal edenler, “ben de Ankara’ya gideceğim” ısrarıyla, devletin tepesindeki Cumhurbaşkanlığı makamını boş bırakmamayı dahi beceremeyenler, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü unutup, insanlarımızı bu ülkede yaşayamaz hale getirenler olsa gerek!..

“İstikrar isteyenler”den kastı ise, Ocak 2022 seçimlerinden sonra üç kez başbakan, defalarca bakan, müsteşar, müdür, yönetim kurulu başkan ve üyesi değiştirmek ve değişiklik ihtimalini sürekli gündemde tutmak suretiyle kamu yönetiminde motivasyon ve konsantrasyonu dibe vurduranlar belli ki!..

Geçin bunları Sn. Üstel. Bu seçimin kimler arasında olacağını merak ediyorsanız ben söyleyeyim:

Bu seçim, Kıbrıs Türk halkının yoksullaşmasının, yoklaşmasının, aş, iş, barınacak konut bulamayıp gözlerini göç yollarına dikmek zorunda bırakılan gençlerin gailesini çekenlerle, bunları umursamayanların, bunun gailesini dahi çekmeyenlerin arasında olacak!

Bir de insanı insan olduğu için seven, bu memleketin insanları barış içinde, mutlu, güvenli, huzurlu, özgüvenli, yok olma kaygısından uzak yaşasınlar, bu ülkeyi birlikte yönetsinler diye gecesini gündüzüne katanlarla, her fırsatta insanlarımızı bölerek yönetmeye çalışanlar, insanlarımızı, kurumlarımızı ötekileştiren, hatta düşmanlaştıranlar arasında…”

Siz ne derseniz deyin… Sonuçta insan ve yurt sevgisi kazanacak…

Paylaş