Gönyeli’de park halindeki araçları soyan 3 zanlı, 5 gün daha tutuklu kalacak

14
Bayram Gazi Çetin, Mustafa Sakar ve Asehan Okan Getirmez
reklam alani

Gönyeli’de park halindeki araçlardan hırsızlık yaptığı tespit edilen zanlılar Bayram Gazi Çetin, Mustafa Sakar ve Asehan Okan Getirmez tutuklandı. Mahkeme, zanlıların soruşturma kapsamında 5 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

“Araçtan sirkat meselesi” ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Bayram Gazi Çetin, Mustafa Sakar ve Asehan Okan Getirmez mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Fırat Uğuroğlu, olguları aktardı. Polis Fırat Uğuroğlu, huzurda bulunan zanlıların Bayram Gazi Çetin ve Mustafa Sakar ve Asehan Okan Getirmez “araç içerisinden sirkat” ve “kasti hasar” suçlarını işlediklerini belirtti.

Polis, 07 Haziran 2023 tarihleri arasında saat 01.30 raddelerinde Gönyeli’de umumi bir yer olan Altundağ Apartmanı altında bulunan Merve Haliloğlu Altıner’e ait aracın sol arka camını kırıp kasti hasara uğrattıktan sonra arka koltukta bulunan siyah renk el çantası içerisindeki toplamda 200 doların, 700 TL nakit parayı ve 5 euro nakit parayı sirkat edip yine aynı sokak üzerinde bulunan Aras Apartmanı altında park halinde olan aynı yerde sakin Hüseyin Onur Sağlam’ın kullanımında bulunan araç içerisinden araca hasar vermeden içerisinde bir adet beyaz renk airpods, 1 adet markası meçhul güneş gözlüğü, 1 adet parfüm ve 500 TL nakit parayı sirkat edildiğini anlattı.

Polis, yapılan soruşturmada incelenen kamera görüntülerinde konu olay mahalinde bulunan aracın Lefkoşa’da sakin Asehan Okan Getirmez’in kullanımında bulunan EP 250 plakalı araç olduğu ve yine araç içerisinde olaya karışan Lefkoşa’da sakin Bayram Gazi Çetin ve Mustafa Sakar’ın olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Polis, konu şahısların derdest emri gereği tutuklandıklarını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak Bayram Gazi Çetin ve Mustafa Sakar’ın gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini anlattı. Polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş