Zeki Çeler: İnsan kaçakçılığı yapıyorlar, insanları Avrupa’da çalışacaklarına inandırıyorlar!

5
Zeki Çeler’
reklam alani

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, kendisine bir telefon geldiğini ve ‘yurt dışından eleman ister misiniz?’ sorusu ile karşılaştığını ifade ederek, “Bunun gibiler insan kaçakçılığı yapıyorlar, insanları Avrupa’da çalışacaklarına inandırıyorlar!” dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden başından geçen ilginç bir olayı paylaştı.

Çeler, paylaşımında kendisine bir telefon geldiğini ve ‘yurt dışından eleman ister misiniz?’ şeklinde bir soruyla karşılaştığını ifade etti.

Çeler, “Nasıl getirtiyorsunuz diye sordum (Bilmiyormuş gibi yapıp), ‘siz hiçbirşey yapmıyorsunuz, sadece sizin adınıza biz ön izinle getirtiyoruz. İstemezseniz de kayıtları devam ettirmek zorunda değilsiniz’ dedi” ifadelerini kullandı.

Kendisini arayan kişilerin insan kaçakçılığı yaptığına vurgu yapan Çeler, “Bakanlığım döneminde de üzerine basa basa durdum! Yurtdışından bu şekilde işçi getirilmesi yasaktır, yasağın ötesinde bu ve bunun gibiler insan ticareti yapıyor” dedi.

Zeki Çeler’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Az önce telefonum çaldı, karşıdaki kişi, yurt dışından eleman getirttiklerini ve eleman isteyip istemediğimi sordu. Nasıl getirtiyorsunuz diye sordum! (Bilmiyormuş gibi yapıp)

“Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz, sadece sizin adınıza biz ön izinle getirtiyoruz. İstemezseniz de kayıtları devam ettirmek zorunda değilsiniz” dedi!

Kısacası insan ticareti yapıyorlar. Bakanlığım döneminde de üzerine basa basa durdum! Yurt dışından bu şekilde işçi getirilmesi yasaktır, yasağın ötesinde bu ve bunun gibiler insan ticareti yapıyor ve bu insanlardan Avrupa’da çalışacaklarına ve yüksek maaş alacaklarına dair yalanlarla onlardan komisyoncular aracılığı ile binlerce euro alıp buraya getirtiyorlar, sonra büyük bir kısmını ya iş bilmedikleri ya iş azlığı ya getirten beğenmedi sokağa atıyorlar ya da insanlar köle gibi çalışmak zorunda kalıyor.

Neyse telefonum diğer ucunda ki kıza “Bu yaptığınız insan ticaretidir, yanlış kişiyi aradınız, zamanında bunu size yaptırtmayan eski bakanı aradınız” dedim. Başka bir şey yapmak elimden gelmez çünkü, benden önce sonra bunların ofislerinin açılışına katılan halef ve seleflerim var. Kimi kime şikâyet edeyim ve ne yapsınlar ki?”

Paylaş