Jale Refik Rogers: Hükümet eczacılık mesleğini korumak için üzerine düşeni yapmalıdır

5
Jale Refik Rogers
reklam alani

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, ’14 Mayıs Eczacılık Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Hükümet eczacılık mesleğini korumak için üzerine düşeni yapmalıdır.” dedi.

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, ’14 Mayıs Eczacılık Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Sağlık alanının en önemli parçalarından biri olan eczacılık mesleğini icra eden tüm eczacılarımızın Eczacılar Günü’nü kutlarım.” ifadelerini kullandı.

Rogers, “Geçtiğimiz yıl Meclis’ten geçerek güncellenen Eczacılar Birliği Yasası ile eczacıların ilçe kurulları kurarak mesleklerine sahip çıkabilmelerinin ve denetim yapabilmelerinin önü açılmıştır. Bu olumlu bir gelişmedir.” dedi.

“HÜKÜMET EDENLERİ İLAÇ ECZACILIK DAİRESİ’Nİ BİR ÖNCELİK HALİNE GETİRMEYE DAVET EDERİM”

“Hükümetin de hem halk sağlığını hem eczacılık mesleğini korumak açısından üzerine düşeni yapması, ivedilikle öncelikli olarak yeşil reçeteli ilaçları çevrim içi sisteme geçirmesi gerekmektedir” diyen Rogers, açıklamasına şöyle devam etti:

“İlaca erişimin tüm dünyada zorlaştığı bu dönemde temin edilecek ilaçların planlamasının doğru şekilde yapılması ve hükümetin ilaca ayırdığı bütçenin verimli kullanılması önemlidir. Bunu sağlamak için öncelikli olarak İlaç Eczacılık Dairesi’nin çağdaş bir stok sistemine ulaştırılması gerekmektedir. Orta vadede, İlaç Eczacılık Dairesi’nin eczacılık yapmayı bırakarak halkın ihtiyacı olan ilaçlara özel eczanelerden kolaylıkla ulaşabileceği sistemin kurulması hedeflenmelidir. Hükümet edenleri İlaç Eczacılık Dairesi’ni bir öncelik haline getirmeye davet eder, gerek bu kurumda gerek hastanelerimizde ve özelde özveri ile çalışan tüm eczacılarımızı kutlarım.”

Paylaş