Ürün Solyalı: Böylesine önemli bir metin sorgulanmadan nasıl imzalandı?

8
TP Milletvekili Ürün Solyalı
reklam alani

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma (Onay) Yasa Tasarısı’nı eleştirerek, “Böylesine önemli bir metin sorgulanmadan nasıl imzalandı?” diye sordu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma (Onay) Yasa Tasarısı’nı ele almaya devam ediyor.

CTP Milletvekili Ürün Solyalı da, özellikle son günlerde sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet olaylarını asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Solyalı, aynı saldırgan tarafından bir avukata saldırılmasını da kınadı.

Muhalefetin protokolü eleştirmesi sırasında hükümetin Meclis’te olmamasının nedenin ne olduğunu soran Solyalı, protokolle ilgili her şeyin yanlış başlayıp, sonlandırıldığını kaydetti.

İlgili paydaşlarla protokolün paylaşılmamasını eleştiren Solaylı, sağlık çalışanlarını temsil eden bütün örgütlerin karşı açıklama yapmasının dikkate alınması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Solyalı, hükümetin bunu önemsemesi gerektiğini belirtti.

Protokolde ucu bucağı olmayan bazı yetkilerin bir özel şirkete (USAŞ) devredildiğini, egemenliğin direkt devri anlamına gelebilecek bir yetkinin bu özel şirkete verildiğini söyleyen Solaylı, bunun tehlikelerine dikkat çekti.

“Devlete, neden bir aracı şirkete ihtiyacı olduğunu soruyoruz” diyen Solyalı, sözleşmelerin, yasaların üzerinde metinler olduğunu söyledi. Sözleşmelerin Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyu engelleyen durumlar olduğuna işaret eden Solyalı, böylesine önemli bir metnin çok sorgulanmadan nasıl imzalandığını öğrenmek istediklerini belirtti.

Paylaş