Yasal kaydı bulunmayan aracın plakasını değiştirdi, 1 aylık sigorta yaptırdı

5
Sergey Maskaev
reklam alani

Güney Kıbrıs’ta sakin zanlı Sergey Maskaev, yasal kaydı bulunmayan aracın plakasını değiştirerek, 1 aylık sigorta yaptırdı. Zanlı, soruşturma kapsamında 4 gün daha tutuklu kalacak..

“Sahte Davranışla Kayıt Temini” suçundan tutuklanan zanlı Sergey Maskaev mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Mustafa Mahan, zanlı Sergey Maskaev’in “Sahte Davranışla Kayıt Temini” suçundan tutuklandığını aktardı.

Polis, 28 Nisan 2023 tarihinde saat 17.30’da Güney Kıbrıs’ta sakin Sergey Maskaev’in kullanımında bulunan ve henüz yasal kaydı bulunmayan BMW 5,23 D marka salon araca sigorta çıkarabilmek amacıyla, üzerine 2014 model Mercerdes-Benz A Class marka salon araca ait olan KU14YFS numaralı plakayı takıp, Capital Insurance isimli sigorta şirketinde görevli çalışanlara sahte davranışla kendi aracının plakası olduğunu beyan edip bir aylık sigorta çıkarttığını anlattı.

Mahan, zanlının 30 Nisan 2023 tarihinde saat 13.20 raddelerinde alınan bilgi üzerine Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’tan çıkış yapacağı bir sırada tespit edilerek yapılan soruşturmada tespit edilip mahkeme emri gereği tutuklandığını ve aracın da emare alındığını belirtti.

Polis, yapılan soruşturmada söz konusu aracın Güney Kıbrıs’ta yasal bir kaydının olmadığı, Rum Motorlu Araçlar Mukayyitliğine kaydının yaptırılmadığı, söz konusu aracı kendisine bir arkadaşının getirdiği, tasarrufunda sadece gümrük ve rıhtım belgelerinin olduğu ve bunu bildiği halde de KKTC’ye söz konusu araç ile geçmek için Capital Insurance isimli sigorta şirketine aracın üzerinde takılı olan KU14YFS numara ve harfleri üzerinden bir sigorta çıkarttırdığını sözlü olarak beyan ettiğini ifade etti.

Mahan, söz konusu emare aracın Güney Kıbrıs’a yurt dışından getirilmesine ilişkin gerçekte bir gümrük kaydının bulunup bulunmadığı, motorlu araçlar kaydının olup olmadığı, geçerlilik arz eden bir sigorta poliçesine sahip olup olmadığı ve gerek Kıbrıs’ın güneyi gerekse kuzey sınırları dahilinde resmi kamu yollarında yasal olarak kullanılıp kullanılmadığı araştırılması gerektiğini kaydetti.

Söz konusu aracın gerçekte hangi İngiliz plakası altında kayıtlı olduğuna yönelik bir tahkikat yapılması gerektiğini belirten Mahan, aracın çalıntı olup olmadığı ve Güney Kıbrıs’ın bu beyana ilişkin soruşturma altında olup olmadığının araştırılması gerektiğini dile getirdi.

Polis, piyasa değeri 35 bin Sterlin civarında olan söz konusu aracın neden ve niçin Güney Kıbrıs’ta kayıt yaptırılmaksızın bu şekilde KKTC’ye getirildiği, sigorta şirketinin aracın koçanını görmeksizin neden araca resmi bir sigorta poliçesi düzenlediği konusunda salimiyet içeren bir tahkikat yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Polis, bu safhada alınması gereken ifadeler, temin edilmesi gereken belgeler bulunduğunu belirtti.

Polis, zanlının serbest kalması halinde bu hususlara olumsuz yönde etkileyeceğinden ötürü ve bu iddiaların araştırılması için zanlının 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş