Çalışma Bakanı Hasan Taçoy: Asgari ücret Mayıs ayı içerisinde yeniden değerlendirilecek

6
Hasan Taçoy
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, asgari ücretin Mayıs ayı içerisinde yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, BRT ekranlarında yayınlanan ve Pembe Paşaoğluları’nın hazırlayıp sunduğu ‘17. Saat’ adlı programa katıldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, İhtiyat Sandığı’na ait arazinin sadece bir talep üzerinde satılması için İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu toplantısının yapıldığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Bakan Taçoy, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, bir iş insanından böyle bir talep geldiğini ancak İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun reddettiğini belirtti.

Söz konusu arazinin bir başkasının kullanımında olduğunu aktaran Taçoy, “Yönetim Kurulu, kira sözleşmesinin olduğu noktada başka birine satışının olamayacağını ifade ederek, oradaki satışın gerçekleşemeyeceği görüşünü beyan etti. Hiç kimsenin hakkı yenmiyor, Yönetim Kurulu emekçinin özvarlıklarına sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAT SANDIĞI BİLANÇOSUNUN YÜZDE 20 KÂR PAYI İŞTİRAKÇİLERİN HESAPLARINA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YATACAK”

İhtiyat Sandığı bilançosunun yüzde 20 kâr payını iştirakçilerine dağıtma kararına dün imza attığını söyleyen Bakan Taçoy, “İmzaladım artık yürürlükte… Önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızın da düğmeye basmasıyla bu paralar hesaplara yatacak. Sayın Başbakan bütçe geçerken de talimatları vermişti. Bu hafta da müjdeyi iştirakçilerimize, üyelerimize bildirecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET MEVZUATINI VE RAKAMINI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TARTIŞACAĞIZ”

Çalışma Bakanı Taçoy, asgari ücretin Mayıs ayı içerisinde yeniden değerlendirileceğini belirterek, “Hem asgari ücret mevzuatını hem de rakamsal olarak bunun nasıl olması gerektiğini tartışacağız. Bu tartışmayı önümüzdeki haftadan itibaren yani Mayıs ayının ilk haftası başlatmak istiyoruz. Belki de beklentiden çok daha önce bir yanıt verebiliriz. Aldığımız direktifler ve tartışma da Bakanlar Kurulu’nda bu yöndedir. Sayın Başkanın getirdiği öneri de aynı yöndedir. Mevzuatı tartışacağız ancak kısa sürede olması mümkün değil. Asgari ücret değişiminin Haziran’da mı yoksa Temmuz’un başında mı uygulamaya girecek onu konuşacağız” dedi.

“ENGELSİZ YAŞAM EVİ ÖZERK BİR YAPI İLE AÇILACAK”

Engelsiz Yaşam Evi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Taçoy, “Benim kanayan yaram… Bir sitem; yasayı bundan 5 ay önce bitirdim. Yasanın içeriği hiçbir kadrolu personel olmadığı için Personel Dairesi ile anlaşamadım. Yasayı geçtiğimiz günlerde geri çekmek mecburiyetinde kaldım. Bunu nasıl aşabilirim noktasındaki düşüncelerimi geliştirdim” şeklinde konuştu.

Engelsiz Yaşam Evi’ndeki tüm çelik ve bakır kablolardan oluşan altyapı malzemelerinin çalınmasının yaklaşık 400 bin Sterlinlik bir zarar olduğunu kaydeden Taçoy, söz konusu zararı özverili kişilerin karşılayacağı noktasında hiçbir şüphesi olmadığını, bunun da garantisini aldığını söyledi.

Taçoy, yarın bir toplantı yapacaklarını belirterek, Engelsiz Yaşam Evi’ni tam bağımsız, özerk bir yapı ile açmak istediklerini belirtti.

Paylaş