Yedikonuk’ta sağlık çalışanlarına şiddet: “Meslektaşlarımız müdahale etmek istedikleri kişi tarafından darp edildiler”

7
KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen ve KTHEB Başkanı Ali Özgöçmen, Yedikonuk’
reklam alani

KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen ve KTHEB Başkanı Ali Özgöçmen, Yedikonuk’ta iki sağlık çalışanının hasta tarafından darp edildiğini açıkladı, yaşanan olayı basın açıklamasıyla kınadı.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği (KTHEB), Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda iki hemşirenin darp edilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ve Savcılığı göreve davet etti.

“Mehmetçik Sağlık Ocağı’nda çalışan iki meslektaşımız aldıkları çağrı üzerine olay yerine giderek görevlerini yerine getirmeye çalışırken müdahale etmek istedikleri kişi tarafından darp edildiler” şeklinde yapılan açıklamada, darp olayının akla mantığa sığmayan bir davranış olduğu belirtildi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NI VE SAVCILIĞI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bu davranışın hiçbir koşulda kendileri tarafından kabul veya affedilemeyeceğini ifade eden KTHES Başkanı İbrahim Özgöçmen ve KTHEB Başkanı Ali Özgöçmen, “Bizler biliyoruz ki toplum içinde yok denecek azınlıkta olan bu kişiler hiçbirimizi temsil etmedikleri gibi toplum içinde de itibarları yoktur. Sendika ve birlik olarak devletin memuru olan hemşirelere yapılan bu saldırı karşısında başta Sağlık Bakanlığı ve nezdinde savcılığın harekete geçmesi için çağrıda bulunur göreve davet ederiz” açıklamasını yaptı.

Yapılan ortak açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Sağlıklı Bakanlığı ve savcılık bu konuda derhal adım atmalıdır ki bir gün can kayıpları yaşanacak vahim olaylar yaşanmasın, aksi halde o gün geldiğinde çok geç kalınmış olacak. Unutulmamalıdır ki bu saldırılar sağlık çalışanlarını görevinden alı koyarak bir başka insanımızın sağlık hizmeti alamamasına hatta belki de sağlık hizmetine ulaşamadığı için hayatına mal olabilir, buna da hiç kimsenin hakkı yoktur! Bu nedenle sağlık çalışanlarına şiddete caydırıcı cezalar getirilmesi için yasal düzenleme getirecek politik kararlar üretilmelidir.

Kamu davası dışında sendika ve birlik olarak meslektaşlarımızın kişisel davasının yürütülmesinde yanında ve takipçisi olurken şiddetin her türlüsünü kınadığımızı kamuoyu ile paylaşır meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileriz.”

Paylaş