Yasemin Öztürk: Komitede ara seçimin 25 Haziran’da yapılması için karar üretilecek

8
Yasemin Öztürk
reklam alani

UBP Milletvekili, Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk, komitenin bugün saat 15.00’da toplanacağını belirterek, “Ara seçimin 25 Haziran’da yapılması için karar üretilecek” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili, Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk, BRT’de yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ adlı programa konuk oldu.

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Öztürk, komitenin bugün saat 15.00’da Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda değişiklik gündemiyle toplanacağını açıkladı.

Yasemin Öztürk, bir an önce Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na dokunulması gerektiğini kaydederek, “Bunun için geç bile kalındı” dedi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın sine-i millet kararı alarak, milletvekilliğinden istifasının ardından yapılacak ara seçim tarihinin 25 Haziran’da olabileceğini belirten Öztürk, “Komitede konuşulacak ve seçim kararı alınacak” ifadelerini kullandı.

Yasemin Öztürk, seçim yasaklarının 30 güne inmesi yönündeki kararın da komite toplantısında tartışılacağını söyledi.

Karma oyun kalkması gerektiğini de ifade eden Öztürk, “Yakın zamanda gündemimize alacağımız bir konudur” diye konuştu.

Paylaş