HP Genel Başkanı Özersay’dan Sayıştay (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na tepki!

6
Kudret Özersay
reklam alani

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Sayıştay Başkanı’nın emeklilik yaşını 65’e çıkaran Sayıştay (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na tepki gösterdi; “UBP, yaman bir çelişki ortaya koyuyor. Olan yine memlekete olacak” dedi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bugün Meclis’in gündeminde yer alan ve Sayıştay Başkanı’nın emeklilik yaşını 65’e çıkaran Sayıştay (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na kişisel sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yıllar önce Sayıştay Başkanı’nın emeklilik yaşını 65’e çıkaran yasaya karşı çıktığını, ‘kişiye özel yasadır kabul edilemez’ dediğini hatırlatan Özersay, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“UBP, hatta konuyu mahkemeye taşımış, sonra da hükümete gelir gelmez yasayı değişmiş, 65 yapılan emeklilik yaşını tekrar 60’a çekmişti. Şimdi UBP o söylediklerinin ve yaptıklarının tam tersini yapıyor ve Sayıştay Başkanı’na 65 yaşına kadar görevde kalma kapısını açıyor. Yani yaman bir çelişki ortaya koyuyor. Dün başka, bugün başka konuşuyor…”

Kudret Özersay, bugün UBP’nin yapmak istediği bu değişikliği 2008’de ilk yapanın Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) olduğunu kaydederek, “CTP hükümette olduğu dönemde dönemin Sayıştay Başkanı’nın emekliliği gelmezden önce emeklilik yaşını 60’tan 65’e çıkaran bir yasayı Meclis’ten geçirmişti” dedi.

Özersay açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“AKSA ile 15 yıllığına yeniden sözleşme yapılması tartışmaları Meclis’te yapılırken CTP UBP’yi ilgili firmayı ülkeye getirmekle ve ilk sözleşmeyi yapmakla, UBP ise CTP’yi şu anda süresi dolan sözleşmeyi 2009’da CTP-ÖRP hükümeti döneminde uzatmakla suçlamıştı, hatırladınız mı?

Bugün Meclis’te Sayıştay yasası değişikliği görüşüleceğinde yine ve yeniden ‘tencere dibin kara seninki benden kara’ ana temalı çok laf edilecek. Edilecek edilmesine de olan yine memlekete olacak…”

Paylaş