Kenan Ayaz’ın Almanya’ya şartlı iade edilmesi kararı protesto edilecek

3
Kenan Ayaz’ın Almanya’ya şartlı iade edilmesi kararı protesto edilecek
reklam alani

Almanya’nın talebi üzerine Güney Kıbrıs’ta tutuklanan Kürt asıllı Kenan Ayaz’ın Almanya’ya şartlı iade edilmesi kararının protesto edileceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Theofilos Kürdistan Kültür Merkezi’”nin, Larnaka Mahkemesi’nin iade kararını protesto etmek amacıyla bugün saat 16.00’da, Güney Lefkoşa’daki “Eleftheria” Meydanı’nda bir gösteri yapacağını yazdı.

Protesto gösterisinin, Kürt asıllı Kenan Ayaz’ın beraat etmesi ve serbest kalması talebine destek vermek amacıyla düzenleneceğini yazan gazete “Theofilos Kültür Merkezi’nin, Kürt mücadelesine destek verenlere ve dost Kıbrıs halkına gösteriye katılma” çağrısında bulunduğunu belirtti.

Habere göre protesto gösterisinde “Kıbrıs-Kürt Dayanışma Derneği” de yer alacak.

Gazete, Ayaz’ın iadesinin bertaraf edilmesi için benzer gösterilerin ileriki günlerde de yapılacağını yazdı.

“KIBRIS-KÜRT DAYANIŞMA DERNEĞİ”

Öte yandan Haravgi gazetesi “Kıbrıs-Kürt Dayanışma Derneği” temsilcisi Fivos Sparos’un Rum Haber Ajansı’na yapmış olduğu açıklamaya yer verdi.

Habere göre Sparos, Kenan Ayaz hakkındaki suçlamaların, “Türkiye’nin, Kürt mücadelesine karşı NATO’daki ortaklarına uyguladığı baskının sonuçları olduğunu” ileri sürdü.

Kenan Ayaz’a destek belirtmek amacıyla dün üst üste ikinci gün Yüksek Mahkeme önünde eylem düzenlenmesine atıfta bulunan Sparos, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne rağmen Almanya’nın, Türkiye’den gelen baskılara göz yumduğunu ve bu tutumu sürdürdüğünü savundu.

Bugünlerde düzenlenen gösterilerin, Ayaz’a yönelik desteği amaçladığını ifade eden Sparos “Ayaz’ın siyasi sığınma olarak korunmasına karşın PKK üyesi olarak suçlandığını, Ayaz’ın PKK üyesi olmadığını, politikacı olduğunu ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini desteklediğini” ileri sürdü.

Sparos, Ayaz’ın Avrupa’daki gösterilerde yer aldığını bundan dolayı da bu hareketinin Almanya tarafından “terörist eylem” olarak addedildiğini savundu.

Paylaş