Sümer Ezgü KKTC’nin geleneklerini tanıtacak bir film çekimi için adaya geldi

8
Sümer Ezgü KKTC
reklam alani

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü KKTC’nin otantik kültürünü ve geleneksel özelliklerini tanıtacak bir film çekimi için adaya geldi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü KKTC’nin geleneklerini, otantik kültürünü ve türkülerini tanıtmak amacı ile geldi. 

Ezgü pazar ve pazartesi günü Güzelyurt Kültür Evi Konağında olacak… 

Ayrıca çekimler bugün saat 11.00’den akşama kadar, yarın ise yine sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Güzelyurt Kültür Evi’nde olacak.  

SÜMER EZGÜ KİMDİR? 

1960 Burdur doğumlu olan 61 yaşında olan sanatçı Sümer Ezgü’nün anneannesi Selanikli Çerkes, dedesi ise aslen Burdur’ludur. Babası Trabzon doğumlu olan Sümer Ezgü köken olarak aslen Burdur’ludur ve 1960 senesinde Burdur’da doğmuştur. Burdur Lisesi ve Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi mezunu olan Sümer Ezgü, profesyonel müzik kariyerine 1981 senesinde TRT’de ses sanatçılığı yaparak başlamıştır. 1990 senesinde “İlvanlım” türküsüyle yılın derlemesi ödülüne sahip olan Sümer Ezgü, “Anadolu’dan Geldik” ve “Ege, Toros, Yörük, Türkmen Türküleri” gibi başarılı albümlere imza atmıştır.”Bedirik”, “Yaban Gülü”, “Şeker Almaya Geldim”, “Sanatçıya Sitem”, “Nazar Değmesin”, “Alına da Gülüne” ve “Sevdan” şarkılarıyla halk müziğine önemli katkılarda bulunmuş ve 2014 senesinde “Electro Türkü House” adlı albümü piyasaya çıkmıştır. 

Paylaş