EL-SEN üyelerinin Teknecik Elektrik Santrali’ndeki bekleyişi devam ediyor

1079
EL-SEN üyelerinin Teknecik Elektrik Santrali'ndeki bekleyişi devam ediyor
reklam alani

AKSA teknisyenlerinin Teknecik Elektrik Santrali’ne girmesinin ardından EL-SEN üyelerinin dün geceden beri santral önündeki bekleyişi devam ediyor. Ayrıca, KTÖS, Sol Hareket, CTP, KTAMS, KTOEÖS ve Türk-Sen’de eylemcilere destek vermek için Teknecik’te.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN), Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı başlatmış olduğu eylemin 17’nci günü.

Türkiye’den gelen AKSA teknisyenlerinin Teknecik Elektrik Santrali’ne girmesinin ardından El-Sen üyeleri dün gece santralin önünde toplandı.

Kamu İhale Yasası’ndaki değişikliğe karşı iki haftadır eylemini sürdüren EL-SEN ise Aksa’dan bir ekibin Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızanın giderilmesi amacıyla santrale gitmesi nedeniyle üyeleriyle santralde eylem ateşi yaktı…

Dün geceden itibaren Teknecik’te nöbet tutan EL-SEN üyelerinin bekleyişi sürerken, polis ekipleri de onlarla birlikte beklemeye devam ediyor.

Teknecik Santrali’ne ise sadece vardiya değişikliği için giriş ve çıkışlara izin verildiği, bunun dışındaki giriş-çıkışların yasak olduğu bildirildi.

KTÖS, Sol Hareket, CTP, KTAMS, KTOEÖS ve Türk-Sen’de Teknecik’te eyleme destek verenler arasında yer alıyor.

Paylaş