‘Yan baktıkları’ gerekçesiyle 2 kişiyi hastanelik eden zanlılara ek tutukluluk

8
Yan baktıkları
reklam alani

Girne’de bir işletmenin park alanı içerisinde kendilerine ‘yan baktıkları’ gerekçesiyle iki kişiyi feci şekilde darp eden alkollü zanlılar Kemal Davulcular, Ahmet Topaloğlu ve Hüseyin Atasayar, soruşturma kapsamında 2 gün daha tutuklu kalacaklar.

Girne’de umumi bir yer olan ve Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde meydana gelen “Ağır Yaralama”, “Vahim Zarar”, “Ciddi Darp”, “Sarhoşluk ve Rahatsızlık” suçlarından tutuklanan zanlılar Kemal Davulcular, Ahmet Topaloğlu ve Hüseyin Atasayar dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Serhat Özcü, 9 Nisan 2023 tarihinde saat 01.15 raddelerinde Girne’de umumi bir yer olan ve Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir işletmenin park alanı içerisinde, Güzelyurt’ta sakin zanlılar Kemal Davulcular 180 miligram, Ahmet Topaloğlu 212 miligram ve Hüseyin Atasayar ise 171 miligram alkollü içki tesiri altında bulundukları bir sırada, kendilerine yan baktıkları gerekçesiyle aralarında çıkan tartışma neticesinde, Girne’de sakin müşteki Kadreddin Koç ve Yavuz Buğra Tüken’in vücutlarının muhtelif yerlerine elleri ve ayakları ile vurduklarını söyledi.

Özcü, aldığı darbelerin etkisiyle Kadreddin Koç’un beyin kanaması, Yavuz Buğra Tüken’in ise burun ve kaburga kemiklerinin kırılmasına sebep olarak, bahse konu şahıslar ağır bir şekilde yaralayıp vahim zarara uğrattıklarını mahkemeye aktardı.

Polis, müşteki Kadreddin Koç’un beyin kanaması sebebiyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi servisine, Yavuz Buğra Tüken ise kaburga ve burun kemiklerinin kırık olması sebebiyle ise Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Cerrahi servisinde müşahede altına alındığını zanlıların ise mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti.

Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu ifade eden Özcü, müşteki Koç’un hayati tehlikesi devam ettiğinden zanlıların 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren mahkeme, zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş