Milli Eğitim Bakanlığı: Türkiye’deki müsabakalara okul takımı göndermeyeceğiz

7
Milli Eğitim Bakanlığı
reklam alani

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Voleybol Yıldız Yarı Final Birinciliği ile Voleybol Genç Yarı Final Birinciliği müsabakalarına okul takımı gönderilmeyeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de meydana gelen depremde Adıyaman İsias Otel enkazında hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin (GMTMK) Voleybol Takımı’nın kalan maçlarına herhangi bir takım gönderilmeyeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ödenek çıkarılması için, müsabakalara katılacak tüm branşları kapsayacak şekilde önerge hazırladığı, Voleybol Yıldız Yarı Final Birinciliği ile Voleybol Genç Yarı Final Birinciliği müsabakalarına okul takımı gönderilmeyeceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Bu kapsamda, Bakanlığımızın 439/2023 numaralı önergesi, tüm branşları kapsayacak şekilde hazırlanması gerektiği için Bakanlar Kurulu’nun gündeminde sunulmuş ve Bakanlar Kurulu bu çerçevede karar üretmiştir.

Bilinmesini isteriz ki, Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat günü yaşanan felaketin yarattığı acıyı en derin şekilde yaşayan kurumların başında gelmektedir.

Adıyaman’da hayatını kaybeden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin acısını ve eksikliğini halen hissediyor, hatıraları önünde saygı ile eğildiğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

‘VOLEYBOL YILDIZ YARI FİNAL BİRİNCİLİĞİ İLE VOLEYBOL GENÇ YARI FİNAL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARINA OKUL TAKIMI GÖNDERMEYECEĞİZ’

Yaşadığımız bu süreç doğrultusunda da, 3 Nisan 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderilen yazımızda, Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Voleybol Yıldız Yarı Final Birinciliği ile Voleybol Genç Yarı Final Birinciliği müsabakalarına okul takımı göndermeyeceğimizi bildirmiş bulunmaktayız.

‘BU YILIN ŞAMPİYONLARI, “ŞAMPİYON MELEKLER TAKIMI”DIR’

Bizler için bu yılın şampiyonları, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin “Şampiyon Melekler Takımı”dır.

Okullarımızda, sınıflarımızda, okul sporları müsabakalarında ve bulunduğumuz her ortamda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ismini yaşatmaya devam edecek, okullarımızın elde edeceği başarıları onlara ithaf edeceğiz.”

Paylaş