Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası Meclis’e geri gönderildi

14
Meclisi
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası’nın tekrar görüşülmek üzere Meclis’e geri gönderdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27 Mart’tan bu yana onayını bekleyen ve depremle ilgili kaynak yaratmak amacıyla hazırlanan “Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası”nı tekrar görüşülmek üzere Meclise geri gönderdi.

“Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası” Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 27 Mart’ta oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Elde edilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar, yasa tasarısını, yasal mevzuat çerçevesinde gerekli düzenlemelerin yeniden yapılabilmesine olanak sağlamak amacıyla geri yolladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, depremle ilgili kaynak yaratmak amacıyla hazırlanan “Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Barçın, Tatar’ın Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasası’nın tekrar görüşülmek üzere Meclis’e geri gönderdiğini belirterek, “Her işleri yarım yamalak, bilgisizce ve anayasaya aykırı.” ifadelerini kullandı.

Paylaş