Ayşegül Baybars: Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı, AKSA ile imzalanan sözleşmenin uzatılması için…

19
Ayşegül Baybars
reklam alani

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın AKSA ile imzalanan sözleşmenin uzatılması için olduğunu söyledi.

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Meclis Genel Kurulu’nda Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin olarak söz alarak yapılmak istenen değişikliğin hem ihale, hem de enerji ve su politikaları bacağı olduğunu dile getirdi.

Ada ülkelerinde enerji ve su politikalarının önemine işaret eden Baybars, hükümetten beklediklerinin enerji politikalarını verimli ve çevreye duyarlı şekilde ortaya koyması olduğunu ifade etti.

Bu değişikliği kimin için yapıyoruz diye sorduklarında bunun kişiye özel bir düzenleme olmadığının söylendiğini kaydeden Baybars, bugün ortaya konan değişikliğin AKSA ile imzalanan sözleşmenin uzatılması için olduğunu söyledi.

Enerji politikalarında önceki yıllarda yapılan yanlışları sürdürmemek gerektiğini anlatan Baybars, sorunlu bir diğer maddenin de, bundan sonra 50 milyon dolarlık herhangi bir konuda ihaleye çıkmadan sözleşme yapmanın yolunu açtığını kaydetti.

Enerji ve su gibi kamunun kontrol etmesi gereken alanlarda ihalenin önemine işaret eden Baybars, ihale usullerinin de ortada olduğunu ifade etti.

Baybars, yapılmak istenenin doğru bir yöntem olmadığını vurguladı ve bu yasa tasarısının Anayasal açıdan da sıkıntılı olduğunu belirtti.

Paylaş