Serhat Akpınar: “Türkiye bürokrasisindeki insanların KKTC’deki kamu bankalarından ellerini çekmesi gerekir”

11
Serhat Akpınar
reklam alani

FETÖ’nün varlığını tam anlamıyla GAÜ’de 2013 yılında idrak ettiklerini anlatan Serhat Akpınar, 2011-12 yıllarında Fethullah Gülen’in GAÜ’yü satın aldığı haberlerinin boşu boşuna çıkmamış olduğunu iddia etti. Akpınar, “Türkiye bürokrasisindeki insanların KKTC’deki bankalardan, kamu bankalarından ellerini çekmesi gerekir. Bu ilişkilerin farklı bir zemine oturtulması gerekiyor” diye de ekledi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 2013 yılında GAÜ’nün Ziraat Bankası’ndaki varlıklarına bir anda el koyulduğunu belirterek, “FETÖ terör örgütünün operasyonlarıyla GAÜ’nün gelişimi engellenmeye çalışıldı” açıklaması sonrası soruları yanıtlama devam ediyor…

FETÖ’nün varlığını tam anlamıyla GAÜ’de 2013 yılında idrak ettiklerini anlatan Serhat Akpınar, 2011-12 yıllarında Fethullah Gülen’in GAÜ’yü satın aldığı haberlerinin boşu boşuna çıkmamış olduğunu iddia etti.

“Türkiye bürokrasisindeki insanların KKTC’deki bankalardan, kamu bankalarından ellerini çekmesi gerekir. Bu ilişkilerin farklı bir zemine oturtulması gerekiyor” diye konuşan Serhat Akpınar, şöyle dedi;

“BU SÜRECİ ÇÖZÜMLEMEME NOKTASINDA EPEYCE UĞRAŞ VERDİK…”

“(FETÖ’nün tam anlamıyla) ülkemizdeki varlığına 2013’te farkına vardık. Çok girişimleri oldu. Fethullah Gülen’in GAÜ’yü 2011-12’de aldığına dair spekülasyonlar vardı. Kalktım geniş bir toplantı yapmak zorunda kaldım. Böyle bir şey olmadığını… Böylesi bir şeyin söz konusu olmadığını..

İstanbul’da olduğum sırada 2013’te bütün mali varlıklarımıza el konduğunu gördüm. Ziraat Bankası’nı aradım. Türkiye’ye karşı bölücü faaliyetlerde bunduğum yönünde raporlar gönderilmiş.

Dönemin Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile görüşmek istedim, bana randevu vermedi. Bu arada Ziraat Bankasının açıklama yapmaması sonrası notam geldiğini de öğrendim. Bu süreci çözümlememe noktasında epeyce uğraş verdik…

Böyle bir gerçekliğin olmadığının anlaşılması ile geri çekildi… O dönem üniversitede ileriye dönük, doğru adımlar, atılımlar yaptığımız bir dönemdi. Halil İbrahim Bey’le daha sonra görüştük ve hata olduğu söylendi. Her şeyi baştan anlatmak zorunda kaldık…Biz hala daha Ziraat Bankası ile çalışıyoruz. Hala daha FETÖ sonrası bazi siyasi baskılar var… Bu böyle olmamalı”

Paylaş