ABD’deki bankacılık krizine dikkat çeken Serhat Akpınar, hükümete çağrı yaptı

74
Serhat Akpınar
reklam alani

DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, ABD’de yaşanan bankacılık krizine dikkat çekerek, hükümete acil tedbir çağrısı yaptı.

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Meclis Genel Kurulu’nda “Dünya Ekonomisindeki Panik ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” konulu güncel konuşma yaptı.

Amerika’daki yaşanan bankacılık krizine işaret eden Akpınar, bu krizin an itibarıyla Avrupa’ya sıçradığını kaydetti.

“Bu bizi ilgilendirmiyor” denemeyeceğini söyleyen Akpınar, içinde bulunulan durumu Çin’de başlayan Koronavirüs pandemisinin ekonomide yarattığı etkiye işaret ederek açıkladı.

Amerikan Merkez Bankası’nın batan bankalar için dolar bastığını, bunun dolar dışındaki para birimlerini de etkileyeceğini söyleyen Akpınar, bunun KKTC’ye etkisinin ne olacağının ileriki günlerde görüleceğini belirtti.

Resesyon döneminde bankaların ileri derece kâr odaklı hareketinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Akpınar, hükümete acil tedbir çağrısı yaptı.

Akpınar, ülkede dövize endeksli risklere çok açık bir ekonomik yapı bulunduğunu anımsatarak, hükümete seferberlik çağrısında bulundu.

Önümüzdeki günlerde sürecek olan ve döviz dalgalanmalarını tetiklemeye gebe gelişmelerin halkı ve kurumları olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Akpınar, yeni finansal araçlara erişimin açılması gerektiğini dile getirdi.

Paylaş