Metehan Sınır Kapısı’nda uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı mahkemeye çıkarıldı

6
polis
reklam alani

Metehan Sınır Kapısı’nda askeri bölgeyi ihlal ettiği sırada tespit edilen ve üzerinde uyuşturucu madde bulunan zanlı Fuat Demirtaş, tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkeme, zanlının soruşturma kapsamında 8 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Lefkoşa’da meydana gelen uyuşturucu madde meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Fuat Demirtaş mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ozan Özder olguları aktardı. Polis, 4 Mart 2023 tarihinde zanlı Fuat Demirtaş’ın Metehan Kara Sınır Kapısı’nda askeri bölgeyi ihlal ettiği sırada tasarrufunda 11 gram ağırlığında uyuşturucu, 5 gram ağırlığında kokain olduğuna inanılan ve bir adet uyuşturucu olduğuna inanılan hapla tutuklandığını belirtti.

“BENZER ŞUÇLARLARDAN 2 DAVASI VAR, ZANLI ARANIYORDU!”

Polis, maddenin analize gönderilmesi gerektiğini, 6 şahsın sorgulandığını ve ifadeler alınması gerektiğini söyledi. Polis, ayrıca zanlının askıda 2 ayrı benzer davası olduğunu, Lefkoşa ve Gazimağusa’da uyuşturucu suçlarından arandığını anlattı. Polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

8 GÜN TUTUKLU KALACAK

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş