Ahmet Serdaroğlu: Fahiş kira artışları taksitle bile ödenemez

9
Ahmet Serdaroğlu
reklam alani

Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, kira bedellerinin taban ile tavan fiyatlarının belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Fahiş kira artışları taksitle bile ödenemez” dedi.

Asgari ücretin açlık sınırın altında kaldığı bugünlerde, vatandaşlar fahiş kira bedelleri ile mücadele ediyor…

Hayat pahalılığı gerekçe gösterilerek iki katına çıkan kira bedelleri, alım gücü yerlerde olan ve asgari ücretle geçinen vatandaşların cebini yakıyor.

SERDAROĞLU: FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI TAKSİTLE BİLE ÖDENEMEZ

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, kontrolsüz yükselen kiraların asgari ücretle geçimini idame ettiren vatandaşlara etkisini Kıbrıs Postası’na değerlendirdi.

Fahiş kira artışlarının taksitle bile ödenemeyeceğine vurgu yapan Serdaroğlu, “Hükümetin, kontrolsüz fiyat artışı yapan ev sahiplerine fırsat vermemelidir” dedi.

Ahmet Serdaroğlu, kira bedellerinin taban ile tavan fiyatlarının belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Bu yapılması zor bir planlama değildir” ifadelerini kullandı.

“KAYIT DIŞILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”

Ülkede kayıt dışı ikamet eden kişilerin de kontrolsüz kira artışlarında payı olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, “Kayıt dışılığın önüne geçilmelidir ve sıkı denetimler yapılmalıdır” diye konuştu.

Serdaroğlu, memlekette bir yönetim zafiyeti olduğunu kaydederek “İstikrarlı bir hükümet yapısı olmaması ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor” açıklamasında bulundu.

“Ekonomik anlamda daha ciddi sıkıntılar bizi bekliyor” diyen Serdaroğlu, ancak birlikte hareket edilebilirse bu krizin aşılabileceğini söyledi.

“ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN SORUNLARI ÇÖZEBİLECEK BİR HÜKÜMET YAPISI YOK”

Serdaroğlu, asgari ücretlinin geçim sorununun çığ gibi artarak büyüdüğünü ifade ederek, “Çığ gibi büyüyen sorunları çözebilecek bir hükümet yapısı yok” dedi.

Ülkeye gelen depremzedelerle ilgili hükümete çok büyük bir görev düştüğünü dile getiren Serdaroğlu, “Planlamalar, doğru ve adil şekilde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, her türlü maaşta uygulanması planlanan ve sonrasında iptal edilip Meclis’in ilgili komitesine sevk edilen deprem kesintileriyle ilgili de konuştu.

“SENDİKALARI VE EKONOMİK ÖRGÜTLERİ KARŞISINA ALMIŞ BİR HÜKÜMET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bütün sendikaları ve ekonomik örgütleri karşısına almış bir hükümet ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Serdaroğlu, “İnsanların, hükümetin doğru işler yapacağına dair güveni kalmadı” açıklamasında bulundu.

Serdaroğlu, deprem ve kriz yönetimi adı altında bir fon oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, “Ama bu fonun harcamalarını birlikte yapalım ve denetleyelim” dedi.

“Deprem fonunun yönetimi sadece hükümet edenlerde olmasın” diyen Serdaroğlu, fon yönetiminin bütün paydaşlarla birlikte yapılması halinde doğru bir yol izlenebileceğini belirtti.

“DEPREM FONU SADECE BİR YILLIK OLMASIN”

Serdaroğlu, oluşturulacak olan deprem fonunun sadece bir yıllık olmaması gerektiğini kaydederek, “Olası bir depreme karşı bu fon kullanılabilsin” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve KKTC’nin içinde bulunduğu bu zor günlerden birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Serdaroğlu, “Toplumsal dayanışma içinde hareket etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Paylaş