Sadık Gardiyanoğlu: Kısır çekişmeler bir yana bırakılarak, olası bir depreme hazırlık yapılmalı

11
Sadık Gardiyanoğlu
reklam alani

UBP Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, kısır çekişmelerin bir yana bırakılarak olası bir depreme hazırlık yapılması çağrısında bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda “Deprem Değil İhmal Öldürür” konusunda güncel bir konuşma yaptı.

Gardiyanoğlu, imar planlarıyla ilgili ara emri alındığını, tıkanmış bir süreç bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşanan depremin büyüklüğüne ilişkin rakamlara değinen Gardiyanoğlu, Türkiye’ye maliyetinin yaklaşık 85 milyar dolar olduğunu söyledi.

Gardiyanoğlu, bir canlı yayında açıklama yapan bir milletvekilinin “hükümetin deprem günü öğlene kadar uyuduğunu” söylediğini dile getirerek, o gün yapılan faaliyetleri saat saat anlattı.

Sabah saat 09.00’da Bakanlar Kurulu’nun toplandığını ve ilk geminin 12.00’de adadan ayrıldığını söyleyen Gardiyanoğlu, “Bazı konularda siyaset yapmayacağız” dedi.

Gardiyanoğlu, halkın, hükümetin, sivil toplum örgütlerinin deprem konusunda duyarlılık gösterdiğini, ciddi yardımlar yapıldığını, katkı yapan herkese teşekkür etti.

Meclis’te bugün yaşanan tartışmalardan üzüntü duyduğunu da dile getiren Gardiyanoğlu, bunlar yerine ülkeyi depreme hazırlamak gerektiğini söyledi.

“Önümüzde uzun ve meşakkatli bir süreç bizi bekliyor” diyen Gardiyanoğlu, Meclis’te kurulan ad hoc komitelerde de gerekli çalışmalar yapacağını kaydetti.

Gardiyanoğlu, denetim ve kontrollerin başladığını, 100’e yakın gönüllü mühendisin hızlandırılmış kurs aldığını, Gazimağusa’dan başlamak üzere ülke genelinde okulların, hastanelerin, devlet kurumlarının ve diğer binalarının kontrollerinin yapılacağını belirtti.

Gardiyanoğlu, İskele’deki yüksek yapılarla ilgili konuşmalar yapıldığını anımsatarak, bu binaların kurala uygun şekilde vize aldıklarını dile getirdi.

Gardiyanoğlu, kısır çekişmelerin bir yana bırakılarak olası bir depreme hazırlık yapılması çağrısında bulundu.

Paylaş