KTAMS Başkanı Güven Bengihan: “Depremzedeler konusunda planlı programlı hareket etmeliyiz”

11
Güven Bengihan
reklam alani

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, depremzedelerin ülkemize gelişi ile ilgili uyarılarda bulundu.

Maraş merkezli ikiz depremler sonrası yaşanan felaket sonrası KKTC’ye gelen depremzede sayısının 3 bin 800 olduğu açıklanırken bu konuda bazı endişeler de var…

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, katıldığı TV programında, depremzedelerin ülkemize gelişi ile ilgili kaş yaparken göz çıkarmamamız gerektiğini, planlı programlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Sendika Başkanı Bengihan, konu hakkında şöyle dedi;

“Depremzedelerin gelişi artarsa bununla baş edemeyiz. Kaldıramaz. Ne okullarımıza ne hastanelerimize… Evet, insani olarak yardımcı olmamız gerekir; ancak bunun planlı programlı olması icap eder. Kaş yapayım, derken göz çıkarmamamız gerekir. AFAD’tan depremzede kâğıdı ile gelen kayıtlı 4 Bin kadar olduğu açıklanan rakamın yanı sıra burada tanıdığı olanlar da gelmiş olabilir… Elçilik de bu konuya ilişkin açıklamasında geri dönen olmazsa Türkiye’de verilecek haklardan yararlanamayacağı söylendi. Bu da önemli… [..] (Depremzedelere vatandaşlık iddiaları konusunda) mevcut hükümet, başbakan şirin görünmek için her şeyi yapabilir niteliktedir.”

Paylaş