Güney Kıbrıs ile Finlandiya arasında sağlık alanında karşılıklı anlayış memorandumu

7
Güney Kıbrıs ile Finlandiya
reklam alani

Güney Kıbrıs ile Finlandiya arasında sağlık alanında karşılıklı anlayış memorandumu imzalandı.

Alihtia ve Haravgi’nin haberinde Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacipandelas ile Finlandiya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Harri Maki-Reinikka tarafından sağlık alanında imzalanan memorandum ile Rum kanser hastalarının, Finlandiya’da mart başlarında hizmete girecek olan yeni boron nötron yakalama tedavi sistemine erişimine olanak sağlayacağı kaydedildi.

Habere göre Hacipandelas imzalanan memorandumda Güney Kıbrıs ve Finlandiya’daki sağlık hizmetlerinin dijital sağlık, sağlık hizmetleri yönetimi ve kanser hastalarının tedavisi üzerinde durulduğunu söyledi.

Reinikka ise bulaşıcı olmayan hastalıkların Avrupa ülkelerinin ortak bir sıkıntısı olduğunu ve kanser tedavisinin, Güney Kıbrıs’la imzaladıkları memorandumun ana alanlarından birini oluşturduğunu “kanser tedavisini güçlendirmek için yeni teknolojileri de içeren iş birliği öngörüyoruz” dedi.

Hacipandelas Ağustos 2022’de gerçekleştirdiği Finlandiya ziyareti sırasında, mart 2023’te açılacak, baş ve boyun kanseri tedavisine kapsamlı bir değişiklik getiren teknik (boron nötron yakalama) uygulayacak kanser tedavi merkezini gezdiğini ve merkeze yabancı hasta kabul edilecekse ilk hastaların “Kıbrıslılar” olması talebini ilettiğini söyledi.

Paylaş